ροή ειδήσεων

Γιάννης Παππάς: Oικογένειά μου τα Δωδεκάνησα



«Είµαι µέσα στην κοινωνία, στους συµπολίτες µου, στην καθηµερινότητα και βιώνω όλες τις εκφάνσεις της ζωής», δηλώνει στα «Π» ο πρώην βουλευτής και µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας ∆ηµοκρατίας Γιάννης Παππάς

Αποτελεί έναν κατεξοχήν άνθρωπο της αγοράς, µε ιδιαίτερη εµπειρία και διάρκεια στον χώρο του. H πολιτική ωστόσο συνιστά αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωής του, µιας και από τα µαθητικά του χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά µε κύριο γνώµονα την προσφορά στην κοινωνία. Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή της Νέας ∆ηµοκρατίας στα ∆ωδεκάνησα Γιάννη Παππά, ο οποίος µιλάει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τα προβλήµατά της, αλλά και το ενδιαφέρον του να πολιτευτεί εκ νέου, ώστε να συµβάλει στην επίλυση των σηµαντικών ζητηµάτων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Ο ίδιος αποκαλύπτει πώς καταφέρνει να συνδυάζει τις επαγγελµατικές υποχρεώσεις του µε την οικογένεια και την πολιτική.


Θα είστε υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές;

Εχω µεγάλη διάθεση να προσφέρω στον τόπο µου, τα ∆ωδεκάνησα, και ξέρω τι χρειάζεται για να απογειωθεί αυτή η περιφέρεια της Ελλάδας, που προσφέρει τόσα στη µητέρα Ελλάδα, αλλά δεν λαµβάνει ούτε τα αναγκαία. Συνεπώς, Σάσα, είµαι στη διάθεση του προέδρου του κόµµατος για µία υποψηφιότητα στην εκλογική µου περιφέρεια.


Είστε ένας ιδιαίτερα επιτυχηµένος επαγγελµατίας στον χώρο σας, ως διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης σε µεγάλους εκδοτικούς οµίλους. Πώς µπορεί να συνδυαστεί αυτό µε την πολιτική;

Αρχικά, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και θέλω να σηµειώσω πως περισσότερο από δεκαέξι χρόνια εργάζοµαι στον χώρο των εκδόσεων και του Τύπου σε νευραλγικές θέσεις και για µία πενταετία τουλάχιστον πριν σε στρατηγικές θέσεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Σηµειώστε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο χώρο, µε φοβερό συναγωνισµό, µε απρόβλεπτες ανατροπές και εξελίξεις και ειδικά στα χρόνια της κρίσης ο Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας έχουν υποστεί µεγάλο πλήγµα. Στους οµίλους όπου εργαζόµουν και εργάζοµαι, στο εµπορικό τους κοµµάτι που µε αφορά άµεσα, είχαµε και έχουµε πολύ καλά αποτελέσµατα, συνέπεια πολύ σκληρής και εντατικής δουλειάς, που δεν γνωρίζει ωράρια, αργίες και προσωπική ζωή. Απαντώντας στο ερώτηµά σας, πώς συνδυάζεται η θέση µου µε την πολιτική, θα χαρακτήριζα τον εαυτό µου άνθρωπο της αγοράς και καθηµερινά αφουγκράζοµαι τον παλµό της αγοράς, του σκληρού ανταγωνισµού, των ανατροπών και των εξελίξεων και αυτό πιστεύω ότι συνδυάζεται άριστα µε την πολιτική, όπου επίσης το πλαίσιο λειτουργίας προσοµοιάζει µε το εργασιακό µου περιβάλλον. ∆εν είµαι ξεκοµµένος από την κοινωνία, τους συµπολίτες µας, την καθηµερινότητα, αλλά, αντίθετα, βιώνω όλες τις εκφάνσεις, καλές και κακές, της ζωής. Ο πολιτικός µου λόγος είναι ρεαλιστικός, όπως και οι λύσεις που προτείνω είναι απόλυτα εφικτές, απόρροια της εµπειρίας που έχω αποκοµίσει από την εργασία µου.


Αν σας ρωτούσαν ποιο είναι το πιο σηµαντικό αρνητικό στοιχείο που έχει επιφέρει στο νησί σας, τη Ρόδο, αλλά και συνολικά στα ∆ωδεκάνησα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τι θα απαντούσατε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ συµπληρώνει σε δύο µήνες τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση, τέσσερα έτη µε λάθος πολιτικές, ψέµατα, αστοχίες, λαϊκισµό, που βιώνουν όλοι οι Ελληνες. ∆υστυχώς, οι συµπατριώτες µου στα ∆ωδεκάνησα έχουν το «προνόµιο» να έχουν νιώσει περισσότερο από όλους τους υπολοίπους τι εστί διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκαν οι µειωµένοι συντελεστές ΦΠΑ και όλα τα προνόµια λόγω νησιωτικότητας, που ίσχυαν 70 έτη -από την περίοδο της ενσωµάτωσης- και καµιά κυβέρνηση δεν είχε αγγίξει. Εκείνοι τους κατήργησαν, δίνοντας έτσι ένα πολύ µεγάλο πλήγµα στην οικονοµία των νησιών µας. Τρεις βουλευτές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ∆ωδεκάνησα και κανείς τους δεν ψέλλισε ούτε µια λέξη για την αδικία σε βάρος των συµπατριωτών τους, πειθαρχώντας στην κοµµατική γραµµή, αδιαφορώντας για την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Κατήργησαν το αφορολόγητο στα µικρά νησιά του Αιγαίου, ερηµώνοντάς τα, ενώ επέβαλαν φόρο διανυκτέρευσης πλήττοντας έτσι την κινητήρια δύναµη των νησιών, τον τουρισµό. Με την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους στο Μεταναστευτικό, επίσης ζηµίωσαν τους ∆ωδεκανησίους. Επενδύσεις που εµείς είχαµε δροµολογήσει, όπως η τεράστια επένδυση στα Αφάντου, έχουν παγώσει λόγω των ιδεοληψιών που έχουν οι κρατούντες. Βασικές δοµές του κράτους, όπως η Υγεία και η Παιδεία, λειτουργούν υποστελεχωµένες, µε συνέπεια την αγωνία του νησιώτη για το τι θα γίνει εάν αρρωστήσει, ενώ τα νιάτα των νησιών µας στερούνται ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση σε σχέση µε τα παιδιά της επικράτειας. Συµπερασµατικά, τα ∆ωδεκάνησα αυτήν την περίοδο γνώρισαν και βίωσαν ηµέρες παρακµής. Απαιτούµε από την κεντρική εξουσία για τα νησιά µας αυτά, τα οποία µας ανήκουν. Γιατί η ∆ωδεκάνησος είναι η ναυαρχίδα στον τουρισµό, προσφέρει πολλά και δεν χαίρει της εκτίµησης που της αξίζει!


Σπουδάσατε στη Θεσσαλονίκη. Πώς νιώθετε για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό;

Η Θεσσαλονίκη κατέχει µια ξεχωριστή θέση στην καρδιά µου, µιας και είναι η πόλη όπου σπούδασα και όλοι ξέρουµε την οµορφιά και την ιδιαιτερότητα των φοιτητικών χρόνων. Αγάπησα την πόλη, όπως και εκείνη µε αγκάλιασε. Αγωνίστηκα στα φοιτητικά µου χρόνια και ως ∆ΑΠίτης στα αµφιθέατρα και ως αντιπρόεδρος ΟΝΝΕ∆ Θεσσαλονίκης, αλλά και ως περιφερειάρχης ΟΝΝΕ∆ Μακεδονίας-Θράκης. Οπως καταλαβαίνεις, έχω γυρίσει, έχω γνωρίσει και έχω βιώσει όλα τα ήθη, έθιµα και τις παραδόσεις των Μακεδόνων. Οι φίλοι µου εκεί είναι εκατοντάδες. Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό µε έχουν ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα και θλίβοµαι µε την εξέλιξη του εθνικού αυτού ζητήµατος. Πραγµατικά, νιώθω όπως νιώθουν οι αυθεντικοί Μακεδόνες. Προσβεβληµένος και ντροπιασµένος! Η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και οι χειρισµοί του µέχρι πρότινος υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, κατέληξαν στη Συµφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί τεράστια ήττα για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση Τσίπρα χάρισε στους Σκοπιανούς το όνοµα και σαν να µην έφτανε αυτό παραχώρησαν τη µακεδονική γλώσσα και τη µακεδονική ταυτότητα. Οι κύριοι Τσίπρας - Κοτζιάς - Καµµένος παραχώρησαν ουσιαστικά την Ιστορία της Μακεδονίας, αφαιρώντας την ταυτόχρονα από την Ελλάδα. Τα προβλήµατα αυτής της κατάπτυστης συµφωνίας δεν θα αργήσουν να φανούν.


∆ουλειά και πολιτική. Η οικογένειά σας σάς βλέπει καθόλου;

Σάσα, αυτή είναι η πιο δύσκολη και σκληρή ερώτηση που µου κάνεις. Εκρηκτικό µείγµα! ∆ουλειά και πολιτική απαιτούν απίστευτο χρόνο, ατελείωτες ώρες! Σου θυµίζω ότι τα ∆ωδεκάνησα αποτελούνται από 21 κατοικήσιµα νησιά, τα οποία µόνο για να τα επισκεφθείς και να βρεθείς κοντά στον κόσµο τους χρειάζεσαι µήνες! Χρησιµοποιείς όλα τα µέσα για να ταξιδέψεις: αεροπλάνα, πλοία, τράτες, φουσκωτά - µόνο µε jet ski (γέλια) δεν έχω πάει σε νησί. Ακόµη... Οπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, είναι δύσκολο για εµένα και πάρα πολύ στενάχωρο να περνούν τα χρόνια, να µεγαλώνουν τα παιδιά µου, χωρίς εγώ να µπορώ να απολαύσω τις µοναδικές στιγµές και χαρές κοντά τους και να χάνω την καθηµερινή τους ανάπτυξη. Βέβαια, δεν σου κρύβω ότι µε εντυπωσιάζει και µε παρηγορεί το γεγονός ότι η οικογένειά µου µε στηρίζει ουσιαστικά και κατανοεί, γιατί γνωρίζει την αγάπη µου για τα νησιά µου. Αλλωστε, αποτελούν και για εκείνους τη µεγάλη µας οικογένεια!


Τι σας αρέσει να κάνετε µε τα παιδιά σας;

Μου αρέσει να περνάω ώρες συζητώντας µαζί τους, να ακούω τις απόψεις τους, να παρακολουθώ τον τρόπο σκέψης τους και να κατανοώ πώς αντιλαµβάνονται τον κόσµο των ενηλίκων και µελλοντικό δικό τους. Με την Ελεάννα µας αρέσει να βλέπουµε ταινίες και µε τον Κωνσταντίνο, όταν βρίσκουµε ευκαιρία, να πηγαίνουµε στο γήπεδο. Είµαστε ιδιαίτερα χαρούµενοι και περήφανοι η σύζυγός µου, Ρένα, και εγώ που τα παιδιά µας έχουν ήδη συγκροτηµένη προσωπικότητα, µε ιδανικά, ισχυρές αξίες και στόχους! Η κόρη µου, Ελεάννα, στα 16 της έχει επικεντρωθεί στον τοµέα του marketing και new business, παράλληλα µε τις κοινωνικές της δραστηριότητες, και ο γιος µου, Κωνσταντίνος, στα 11 του δεν σταµατάει να µας εντυπωσιάζει µε τις επιδόσεις του στα αθλήµατα (ποδόσφαιρο, στίβος, κολύµπι), χωρίς βέβαια να παραµελεί την πρόοδό του στο σχολείο. Μας αρέσει πολύ να κολυµπάµε παρέα και να κάνουµε περιπάτους. Οποτε βρούµε ευκαιρία, κάνουµε οικογενειακές αποδράσεις σε διάφορα µέρη της Ελλάδος, όπου απολαµβάνουµε τον χρόνο µας παίζοντας, συζητώντας και γελώντας.


Εχετε κάποιο χόµπι;

Τα χόµπι προϋποθέτουν ελεύθερο χρόνο και, όπως θα έχεις καταλάβει, αγαπητή Σάσα, από την κουβέντα µας (γέλιο), δεν υπάρχει! Με ευχαριστεί το τένις και παλαιότερα έκανα κωπηλασία στον Ναυτικό Οµιλο Ρόδου! Τώρα απολαµβάνω περιπάτους, παρέα µε φίλους.


Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή σας µέχρι σήµερα;

Ο θάνατος του πατέρα µου πριν από µερικά χρόνια ήταν µια στιγµή δύσκολη για εµένα και την οικογένειά µου, αφού ήταν η δύναµη και το κουράγιο µας σε όλες τις περιστάσεις. Επιπλέον, ένα ατύχηµα που είχα, µε κίνδυνο να χάσω την όραση στο δεξί µάτι, αλλά ευτυχώς µετά από χειρουργικές επεµβάσεις όλα πήγαν καλά.


Αγαπηµένος τραγουδιστής και αγαπηµένο τραγούδι;

Αγαπηµένος Barry White, «You’re my fi rst, my last, my everything», µου αρέσει ο Μητροπάνος και τα «Τριλογία», «∆υο νύχτες», «Αλίµονο», «Ρόζα», και µη σου φανεί παράξενο ότι εκεί που ακούω Bocelli, ξαφνικά µπορεί να ανέβω µε ακούσµατα της παραδοσιακής νησιωτικής µας λύρας!


Χορεύετε; Αγαπηµένος χορός;

Χορεύω, βέβαια. Μου αρέσει, εκφράζοµαι πολύ µε τον χορό και συµµετέχω σε κάθε ευκαιρία.




Πηγή: https://www.parapolitika.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/11/18 10:35

    AN DEN KATARGISETE TON ΕΝΦΙΑ KAI NA MIOSETE TO ΦΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΤΕ PSIFO KAI NA KOPSETE TON TSAMPOUKA TON GITONON KAI TON SKOPIANON KAI ALBANON

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *