ροή ειδήσεων

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Άνδρας μαχαίρωσε αστυνομικό φωνάζοντας «Αλλάχ ου ακμπάρ» (pics)



Συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες όταν ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα ο οποίος φώναζε «Αλλάχ ου ακμπάρ»


Η επίθεση έγινε το πρωί της Τρίτης (20/11), έξω απο αστυνομικό τμήμα, στο κέντρο της πόλης.


Άμεση ήταν η αντίδραση των συναδέλφων του αστυνομικού, που μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό, πυροβόλησαν τον δράστη, τραυματίζοντας τον στο στήθος.

Τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύτεται εκτός κινδύνου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες τοπικού μέσου ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες, ο δράστης φέρεται να φώναξε «Αλλάχ ου ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα DH, πρόκειται για μια κατά τα φαινόμενα επίθεση ισλαμιστή, παρότι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη από χθες, Δευτέρα, στο Βέλγιο, με τις μνήμες να είναι ακόμη νωπές από τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Σήμερα το πρωί, ο Μακρόν αναμένεται να μεταβεί μαζί με τον βασιλιά Φίλιππο στο Μολενμπέκ, μια συνοικία στην περιοχή των Βρυξελλών η οποία έγινε στα μάτια του κόσμου ένα προπύργιο των τζιχαντιστών μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, καθώς ορισμένοι δράστες των επιθέσεων αυτών ήταν από τη συνοικία αυτή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *