ροή ειδήσεων

Χρυσές Σφαίρες 2019: Πέντε υποψηφιότητες για το Γιώργο Λάνθιμο και το «Favourite»

Σαρώνει ο Έλληνας σκηνοθέτης



Αφού σάρωσε στα ανεξάρτητα Βρετανικά Βραβεία (BIFA) ο Γιώργος Λάνθιμος και το «Favourite» βάζουν πλώρη για νέες μεγάλες διακρίσεις, καθώς μετρά πέντε υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα.

Το «Favorite» είναι υποψήφιο στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου μιούζικαλ ή κωμωδίας, α' γυναικείου ρόλου και διπλή υποψηφιότητα β' γυναικείου ρόλου με τις Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.

Η 76 Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών είναι ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς βραβείων της κινηματογραφικής βιομηχανίας και, φυσικά, προάγγελος των Όσκαρ, που πραγματοποιούνται μερικούς μήνες μετά

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, στο Μπέβερλι Χιλς με παρουσιαστές τη Σάντρα Ο' και τον Αντι Σάμπεργκ.

Στην κορυφή των υποψηφιοτήτων βρίσκεται η πολιτική κωμωδία «Vice», μια σατιρική ματιά στην καριέρα του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι,, καθώς διεκδικεί έξι Χρυσές Σφαίρες, μεταξύ αυτών για το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου για τον ασύλληπτο «χαμαιλέοντα» Κρίστιαν Μπέιλ και σκηνοθεσίας για τον Άνταμ Μακέι.

Με πέντε υποψηφιότητες, εκτός από το «δικό μας» «Favourite» το μιούζικαλ ακολουθούν οι ταινίες «Ένα αστέρι γεννιέται» (A Star is Born) και το «Green Book».

Οι ταινίες «Green Book», «Mary Poppins Returns», «Vice», «Crazy Rich Asians», «The Favourite» είναι υποψήφιες για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ.

Στην κατηγορία Καλύτερη Δραματική Ταινία «κονταροχτυπιούνται» οι ταινίες «Black Panther», «BlacΚkklansman», «Bohemian Rhapsody», «Beale Street», «Ένα αστέρι γεννιέται» (A Star is Born).

Η σειρά «Η δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε» ("The Assassination of Gianni Versace") συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες τέσσερα στην κατηγορία των τηλεοπτικών σειρών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *