ροή ειδήσεων

«Μπαράζ» παραβιάσεων στο Αιγαίο – Καμμένος: Τούρκοι ψευτοτσαμπουκάδες



Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στο Αιγαίο.

Νωρίς το πρωί δυο τουρκικά F16 έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από το Καστελόριζο, λίγο αφότου απογειώθηκε το ελικόπτερο με το οποίο αναχώρησε από το νησί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


Το ζεύγος των F16 μπήκε στις 8:42 χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και ώρα 8:43 έκανε πτήση πάνω από το Καστελόριζο.

Στη συνέχεια ακολούθησε μπαράζ παραβιάσεων πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά.

Απαντώντας στην πρωινή πρόκληση ο Πάνος Καμμένος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Η ΤΠΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα μαζί με τους άλλους υπερασπιστές του Αιγαίου της ΔΑΝ Μεγίστης δένουν με τους Ακρίτες του μαγευτικού Καστελόριζου. Σήμερα όπως κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».




Η νέα πρόκληση ερμηνεύτηκε ως «απάντηση» στις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη που είπε ότι «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

«Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φτάσουν ως εκεί» είπε κατά την εορταστική συνάντησή του με τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρώην αξιωματούχος Ερντογάν: 18 νησιά έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία

Μπορεί η Τουρκία επισήμως να μην απάντησε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, όμως, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, πρώην γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ Ουμίτ Γιαλίμ, εμφανίστηκε χθες σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας με παράλογους ισχυρισμούς για τα νησιά του Αιγαίου.

Όπως είπε «Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει δικαίωμα χρήσης!».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *