ροή ειδήσεων

"Φτωχό" το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Ροδιτών!



Με το «σταγονόμετρο» αγόρασαν τα απαραίτητα για τα Χριστούγεννα οι Ροδίτες. Ακόμη και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους, ξόδευσαν λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως υποστηρίζουν καταστηματάρχες της Ρόδου , μόνο τα σούπερ μάρκετ κινήθηκαν κάπως καλύτερα αυτές τις ημέρες , ενώ η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα ήταν «μουδιασμένη». Οι Ροδίτες και αυτά τα Χριστούγεννα επέλεξαν ,να διαθέσουν το ελάχιστο περίσσευμα που έχουν στις τσέπες τους ,για να αγοράσουν γαλοπούλα όπως επιτάσσει το έθιμο, για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι , κουραπιέδες και μελομακάρονα , παρά να το ξοδέψουν για το ντύσιμο και την υπόδηση τους.

‘Όμως και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι ιδιαίτερα φιδωλοί, καθώς αγοράζουν τα άκρως αναγκαία και απαραίτητα , επιλέγοντας τα σούπερ μάρκετ με τις καλύτερες προσφορές.Οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν ,να συγκρατήσουν σε χαμηλές τιμές τα προϊόντα που έχουν μεγάλη κατανάλωση αυτές τις ημέρες, όμως λόγω της αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι ακριβότερο για τους Ροδίτες.Παρόλα αυτά η κίνηση που παρατηρείται είναι σαφώς μειωμένη , σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η αγοραστική δύναμη των Ροδιτών τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος είναι κατά πολύ περιορισμένη , με αποτέλεσμα ακόμη και τα Χριστούγεννα , να ψωνίζουν με μέτρα ,τα τρόφιμα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Ακόμη και το δώρο των Χριστουγέννων που έλαβαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εξανεμίστηκε για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και των λογαριασμών σε ΔΕΗ και τηλέφωνο και ελάχιστα ευρώ έπεσαν στην τοπική αγορά. Τα ντόπια καταστήματα πώλησης ειδών ένδυσης , υπόδησης και δώρων , δεν έχουν τους αναμενόμενους τζίρους τα Χριστούγεννα και οι ιδιοκτήτες τους δεν κρύβουν την απογοήτευση τους , καθώς ήλπιζαν πως θα υπήρχε κάποια κίνηση στα μαγαζιά τους.Τα εμπορικά καταστήματα πλήρωσαν το τίμημα της οικονομικής κρίσης που επικρατεί και της υφαρπαγής, των ευρώ που διαθέτουν στα πορτοφόλια τους οι Ροδίτες από το κεντρικό κράτος.

Οι καταναλωτές και αυτά τα Χριστούγεννα επέλεξαν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης για τις βόλτες τους και να ψωνίσουν με τα «μάτια» παρά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αγοράσουν ρούχα, παπούτσια ακόμη και δώρα που αντάλλασσαν στο παρελθόν.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/12/18 19:14

    Ακριβως μεγαλη κριση!! Οι μισοι και παραπανω ειναι ταξιδι στο εξωτερικο, οι αλλοδαποι ειναι στα μερη τους, στα κομμωτήρια δεν ρπεφτε καρφιτσα τα ινστιτούτα αισθητικης πηραν φωτια, οι ταβερνες και τα κλαμπ ασφυκτικα γεματα!! Οσο για τα ρουχα και τα παπουτσια ας ειναι καλα το ιντερνετ!! Δεν προλαβαινουν τα κουριερ!! Το οτι καποιοι ανθρωποι ζορίζονται οικονομικα είναι γεγονός. Αλλα μην τρελαθουμε κιολας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/12/18 19:33

    κρατησαν χρηματα για τα μπαρακια....καρφιτσα δεν πεφτει καθε μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/12/18 00:35

    Και όταν σκάσει μύτη το πρώτο κρουαζεριοπλοιο για το 2019 πρώτο θέμα στα τοπικά νέα όπως κάθε χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *