επικαιρότητα

Κλιματική Αλλαγή: Το κίβδηλο άλλοθι της Πράσινης ΑνάπτυξηςΟ Σταύρος Αλεξανδρής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Υδάτινων Πόρων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν ανακούφιση όταν τον "ανακάλυψα", τυχαία σε ένα άρθρο του 2011 με τίτλο "Κλιματική Αλλαγή -- η πιο καλοστημένη απάτη του αιώνα μας". Δεν ήξερα, το 2011, ότι τολμούσαν άνθρωποι σε αυτήν την χώρα να πάνε κόντρα στην παραθρησκεία του Σκάει, περίεργων "ειδικών" σε δικαιώματα άνθρακα και τέως σοβαρών επιστημόνων που είδαν φως (στα λεφτά) και προσκύνησαν.

Ο Σταύρος Αλεξανδρής μίλησε στην Ημερίδα της 1ης Δεκεμβρίου, για τους μύθους γύρω από τις ΑΠΕ. Και ο πρώτος και πιο μεγάλος μύθος είναι τα περί Διαφορετικής, Ανθρωπογενούς και Καταστροφικής Παγκόσμιας Θέρμανσης Κλιματικής Αλλαγής.Στην παρουσίαση ανέφερε τα εξής:

Ο όρος "Κλιματική Αλλαγή" είναι "περιττολογία" αφού κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια
Και το CO2 αλλάζει (και είναι μάλιστα χαμηλότερο από σχεδόν οποτεδήποτε σε γεωλογικό χρόνο)
Το κλίμα αλλάζει από α) γεγονότα μεγάλης κλίμακας (βασικά την τροχιά και περιστροφή της Γης) και β) από γεγονότα μικρής κλίμακας (ηλιακές κηλίδες, και οι ταλαντώσεις στα ωκεάνια ρεύματα)
Οι ηλιακές κηλίδες είναι έκφραση αλλαγών στο ηλιακό μαγνητικό πεδίο που επηρεάζουν την αλληλεπίδραση κοσμικών ακτίνων με τους υδρατμούς στην Γη
Το πιο διαφημισμένο φαινόμενο Κλιματικής Αλλαγής δεν είναι παρά το El Niño του Ειρηνικού
Η επίδραση των ηλιακών κηλίδων είναι ιστορικά τεκμηριωμένη
Οι κλιματικές αλλαγές σε ιστορικές περιόδους είναι επίσης γνωστές (από το 1900 στην Εστία"!)
Οι δήθεν ακραίες θερμοκρασίες είναι απόλυτα συμβατές με αυτές του γνωστού παρελθόντος
Τα μοντέλα του IPCC προβλέπουν θέρμανση και μονίμως διαψεύδονται από την πραγματικότητα
Οι πάγοι είναι στην θέση τους
Το CO2 παραμένει απειροελάχιστο ιχνοστοιχείο η άνοδος του οποίου μετριέται ...δίπλα σε ενεργό ηφαίστειο και το μόνο πραγματικό αποτέλεσμα αυτής της ανόδου είναι περισσότερα πράσινα φυτά στην Γη. Οι υδρατμοί είναι πολύ πιο δραστικό αέριο του θερμοκηπίου (και αγνοούνται από τα μοντέλα)
Η "Κλιματική Αλλαγή" χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για κάθε πρόβλημα, όπως πχ για στην λειτουργία της γέφυρας στην Χαλκίδα (λες και η Κλιματική Αλλαγή αλλάζει την τροχιά του φεγγαριού).Συνοψίζοντας:Το ότι κανένα μοντέλο δεν μπορεί να αποτυπώσει ή να προβλέψει το κλίμα, το έχει πεις και το IPCC που μετά το ρεζίλι του Climategate (το παρασκηνιακά μεθοδευμένο μαγείρεμα δεδομένων) που και που προσέχει πως λέει τους χρησμούς του.

Η αποδοχή του Σταύρου Αλεξανδρή από τον κόσμο ήταν θετικότατη, και είχε κόσμο:Μην περιμένετε από τα ΜΜΕ να πουν κιχ. Αυτή η εκδήλωση, με οποιαδήποτε κάλυψη από ΜΜΕ, άνετα τινάζει όλο το παραμύθι στον αέρα. Το ξέρουν και για αυτό υπάρχει ...εμπάργκο. Τα ΜΜΕ προτιμούν να δείχνουν άδειες αίθουσες με ομιλητές κατά προτίμηση ...γραφικούς.
H απάντηση βέβαια είναι ότι το CO2 είναι ευφημισμός της χρήσης καυσίμων. Εκτιμώ ότι τα παραμύθια και οι ευφημισμοί κάνουν ζημιά στο πραγματικό, υπαρκτό πρόβλημα που είναι η ανεπάρκεια καυσίμων σε προσιτές τιμές για έναν αυξανόμενο πληθυσμό με προσδοκίες βελτίωσης του τρόπου ζωής του. Βέβαια, από τα γεγονότα στην Γαλλία ίσως προκύπτει ότι καλύτερα να αποκοιμίζεις τον κόσμο με παραμύθια παρά να του λες την αλήθεια. Τι προτιμούν οι Γάλλοι; Φόρο στα καύσιμα; Ή αιολικά που δεν είναι παρά φόρος στα καύσιμα που όμως τον εισπράττουν οι Γερμανοί; Ή μήπως εξοικονομούν καύσιμα τα αιολικά; Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο...

Και άντε πες στον Θεοδόσιο τον Μέγα, ότι ο Χριστιανισμός δεν ήταν σοβαρότερη θρησκεία από τις προηγούμενες... Μπρρρ...
Η διαφορά μεταξύ Κλιματικής Αλλαγής και «Κλιματικών Αλλαγών», τελικά, είναι ποιός εισπράττει τους φόρους.


Professor Moriarty είπε:

Δεν υπάρχει πιο αστείο σύνθημα από το "σώστε τον πλανήτη". Ο πλανήτης Γη έχει εξασφαλισμένα 5 δισ έτη ζωής μέχρι να τον καταπιεί ο Ήλιος ο οποίος θα εξελιχθεί σε ερυθρό γίγαντα[1]. Για την ανθρωπότητα δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλή πρόγνωση, πάντως μεγαλύτεροι εχθροί της είναι οι μικροοργανισμοί και η ανθρώπινη βλακεία[2]. Αν οι υστερικοί της υπερθέρμανσης κοιτούσαν λίγο πίσω, στα τελευταία 500 χιλ. χρόνια θα έβλεπαν ότι ο κανόνας είναι οι παγετώδεις περίοδοι, ενώ οι θερμές (κάποιες θερμότερες από την σημερινή) είναι οι εξαιρέσεις[3]. Οι A. Berger, M. F. Loutre έχουν προβλέψει ότι η Γη θα βρεθεί σε ψυχρή περίοδο σε 25χιλ. χρόνια η οποία θα εξελιχθεί σε παγετώδη και θα διαρκέσει πολύ, λόγω μείωσης της εκκεντρότητας της γήινης τροχιάς

8 Δεκεμβρίου 2018

Οι υποσημειώσεις είναι δικές μου (και, μεταξύ μας, η υποσημείωση "4" είναι αυτό που με καίει) [4].
___________________________

[1] Θα επιζήσει η Γη όταν ο Ήλιος γίνει "Κόκκινος Γίγαντας";[2] Αιτίες θνησιμότητας:
Αιτίες θνησιμότητας από αρρώστιες σήμερα
Αιτίες θνησιμότητας από αρρώστιες στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν
Αιτίες θνησιμότητας από ...ανθρωπογενείς αιτίες

Βέβαια, μπορεί να πει κάποιος ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος οφείλεται στην Κλιματική Αλλαγή, που μπορώ να το δεχθώ, αν "Κλιματική Αλλαγή" είναι ο έλεγχος του πετρελαίου και άλλων πόρων. Επίσης, οι Μογγόλοι, όσο έκανε κρύο και είχε ξηρασία περί το 1100 μΧ στις περιοχές τους, τσακωνόταν μεταξύ τους. Και περί το 1220 μΧ ζέστανε ο καιρός και άρχισε να βρέχει και να έχει χόρτα και τα άλογά τους ήταν σε καλύτερη φόρμα και ξεκίνησαν την κατάκτηση των γειτόνων τους. Αυτή η άποψη, από εδώ (και αλλού αν διαβάζετε...) . Βέβαια, οι Πράσινες εφημερίδες έχουν επισημάνει ότι οι Μογγόλοι σκότωσαν τόσο πολύ κόσμο που βοήθησαν τα δάση να αναπτυχθούν και μείωσαν έτσι το CO2 όσο αντιστοιχεί σε κατανάλωση πετρελαίου ενός έτους. Αφήνω εσάς να αποφασίσετε αν ο Β' ΠΠ ζέστανε ή κρύωσε τον πλανήτη.

Τα περί ανθρώπινης βλακείας τα αφήνω στον καθρέφτη του καθενός. Μην ντρέπεστε, ρίξτε μια ματιά... Και εσείς στο ΥΠΕΝ που εκτελείτε τις εντολές που σας δίνουν οι Γερμανοί και οι άνθρωποί τους...

[3] Άααα... το ένα και μόνο γράφημα που με έπεισε να μην παίρνω σοβαρά τους Κλιματοπαπαρολόγους. Ο παγετός των περασμένων 400.000+ ετών με τα ενδιάμεσα διαλείμματα των μεσοπαγετωδών. Είμαστε τέρμα δεξιά και φαίνεται και το σημερινό "θερμοκήπιο":
[4] Η όλο και πιο ξεκάθαρη υπόθεση εργασίας είναι ότι η "Κλιματική Αλλαγή" δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την Κλιματική Αλλαγή και δεν είναι άλλη παρά το γράφημα της κακιάς ExxonMobil που μέχρι πρόσφατα ήταν αρνητής της "Κλιματικής Αλλαγής", αλλά δείχνει επί σειρά ετών το παρακάτω γράφημα:Η "Κλιματική Αλλαγή" είναι όλα όσα συνεπάγεται το κενό που ονομάζεται "Energy savings" ή η εξοικονόμηση ενέργειας που απαιτείται ώστε να φτάνει η διαθέσιμη, με σημερινά γεωπολιτικά και τεχνολογικά δεδομένα, ενέργεια για να ικανοποιήσει τον αυξανόμενο πληθυσμό και τις προσδοκίες του.

Που κολλάνε οι ΑΠΕ; Δεν κολλάνε. Μετά 30 χρόνια διαφήμιση και καταναγκασμό είναι κάτω του 1% της παγκόσμιας ενέργειας (αλλά σημαντικός παράγοντας στο να ακριβύνει η ενέργεια). Ο οπαδός της μείωσης κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων R. York, το είπε ωμά το 2012: Οι ΑΠΕ δεν φαίνονται να μειώνουν καύσιμα, για την καταστολή της ζήτησης καυσίμων, οι φόροι θα ήταν πιο αποτελεσματικοί. Φόροι; Πάρτε φόρους:Οι Γάλλοι διαμαρτύρονται επειδή αφού τους έπεισαν να οδηγούν αυτοκίνητα με ντήζελ, τώρα τους φορολογούν το ντήζελ σε επίπεδα ...Ελλάδας. Δεν θέλετε τέτοιους φόρους; Πάρτε άλλους φόρους:Οι διαφορά των Γαλλικών (και Ελληνικών) φόρων στα καύσιμα από τα αιολικά, είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα πάει στον κρατικό κορβανά, είτε για να σώσει την EDF, είτε για να ταΐζει δημόσιους υπαλλήλους στην Μεσογείων, ενώ τα αιολικά είναι φόρος που πάει 60-70% σε Γερμανούς εξαγωγείς, 15-20% σε Γάλλους (στην EDF/Edison) ή σε Ιταλούς (Enel) και τι υπόλοιπο σε 2-3 χωματουργούς, μεσάζοντες, μπιζιναδόρους, πιτσικόμηδες και παπαγαλάκια.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά