ροή ειδήσεων

Νέα επιδείνωση από το Σάββατο: Ολες οι εξελίξεις για τον καιρό μέχρι και την Τετάρτη (βίντεο)



Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια σε ορεινές περιοχές της χώρας καθώς ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, αρχικά στα βόρεια και δυτικά και έως το απόγευμα σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.


Ο καιρός θα έχει βροχές από το πρωί στα δυτικά, και προς το βράδυ και στη Μακεδονία. Παγετός θα σημειωθεί έως το πρωί, τόσο στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όσο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.


Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -3 έως 10, με εξαίρεση της Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -5 έως 8, στα κεντρικά από 0 έως 14, στα νότια από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 11, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 16, και στην Κρήτη από 8 έως 17.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, σταδιακά όμως και έως το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν δυτικοί και νοτιοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή 09-12

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νοτιά νησιωτική χωρά και το πρωί στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις νυχτερινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χωράς.

Άνεμοι: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 18 βαθμούς Κέλσιου. στη δυτική Μακεδονία Ξ με 4 βαθμούς χαμηλότερη. κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το βράδυ θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια τοπικές βροχές. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 00( μηδέν) έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *