ροή ειδήσεων

Ρόδος: Επιχείρηση «ξέπλυμα» του ενός από τους δύο φερόμενους δολοφόνους



Δυναμικά ξεκίνησε η επιχείρηση ξεπλύματος του ενός από τους δύο φερόμενους δολοφόνους της κοπέλας στη Ρόδο, μαντέψτε ποιου. Σύμφωνα με κατάπτυστο άρθρο που κυκλοφορεί σε διάφορα σάιτς σήμερα, ο 21χρονος περιγράφεται σχεδόν σαν ανανήψας όσιος. Εμφανίζεται συντετριμμένος – «στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης και υπό φαρμακευτική αγωγή». Εκεί που έκανε «έκλυτη ζωή, γεμάτη ξέφρενα γλέντια, γυναίκες, γυμναστήρια» τώρα παρουσιάζεται ως «ενάρετος νέος που μιλάει συνέχεια για τον Θεό και θα φέρει για πάντα μαζί του την Καινή Διαθήκη».



Όλες οι λέξεις επιλεγμένες μία προς μία για να βγάλουν από πάνω του το στίγμα του άγριου φόνου και να τον αναμορφώσουν στα μάτια του κόσμου σε άξιο οίκτου και συμπόνοιας. Ακόμη και η πρότερη κατάστασή του περιγράφεται εξευγενιστικά – ήταν «εριστικός» και όχι φυσικά, βίαιος νταής όπως τον θέλουν οι μαρτυρίες. Από την άλλη, ο συνεργός του, ο 19χρονος, παραμένει ο κακός Αλβανός που δεν δείχνει καμία μετάνοια. Η έμφαση εδώ είναι στο «Αλβανός», μια έννοια που εγκαλεί αυτόματα όλες εκείνες τις αρνητικές συνδηλώσεις που τεκμηριώνουν την αθλιότητά του.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία διαρρέει ότι στο σίδερο με το οποίο χτύπησαν την κοπέλα βρέθηκαν μόνο τα αποτυπώματα του 19χρονου προσανατολίζοντας έτσι (και σε συνδυασμό με την παραπάνω αφήγηση) τον κόσμο να δει αποκλειστικά εκείνον ως τον δολοφόνο. Τι και αν η κοπέλα πέθανε από πνιγμό όταν και οι δύο μαζί την πέταξαν λιπόθυμη στη θάλασσα και ύστερα γύρισαν στο σπίτι για να καθαρίσουν, πάλι από κοινού, τα στοιχεία.

Στην περίπτωση του Ζακ είχαμε μια συστηματική καμπάνια δολοφονίας χαρακτήρα ώστε να εμφανιστεί το θύμα ως θύτης και άξιος της τύχης του την οποία εντελώς μόνος του προκάλεσε. Εδώ αποπειράται να εξωραϊστεί ο ένας από τους δύο δολοφόνους, αυτός που διαθέτει το «σωστό» προφίλ – Έλληνας και από «καλή» (βλέπε πλούσια) οικογένεια. Αντίθετα, ο φόνος υπόγεια πάει να χρεωθεί αποκλειστικά στον 19χρονο, όχι γιατί είναι ένα βίαιο κάθαρμα που κακομεταχειριζόταν συστηματικά και από άποψη τις γυναίκες, αλλά διότι είναι «Αλβανός».

Κάπως έτσι λοιπόν, με όπλα την ταξικότητα, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό και με την απλόχερη βοήθεια των μήντια επιχειρείται να ξεπλυθεί ένα στυγερό έγκλημα με καθαρά σεξιστικό υπόβαθρο.

dialogos.com.cy

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/12/18 14:25

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΗΔΟΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΖΩΗ ΑΛΛΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΗ..ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΔΙΑΝΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΦΗΒΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/12/18 19:27

      Κούνα λίγο απότομα το κεφάλι σου να δούμε αν κάνει θόρυβο γιατί μάλλον ειναι άδειο!

      Το ξέπλυμα δεν θα πιάσει...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/12/18 10:09

    ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ...Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΩΣΤΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ....ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΘΩΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ????ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΑΤΡΟ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΛΕΦΤΑΣ ΛΙΝΔΙΑΚΟΣ.ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *