ροή ειδήσεων

Η Συρία κατέθεσε καταγγελία στην Ουνέσκο κατά της Τουρκίας και της Γαλλίας για λεηλασία αρχαιοτήτων




H Συριακή Αραβική Δημοκρατία κατέθεσε μια καταγγελία στην Unesco (Organisation des Nations unies pour l’éducation, la science et la culture) κατά της Γαλλίας και της Τουρκίας για λεηλασία πολιτισμικών αγαθών.
Ο γαλλικός και ο τούρκικος στρατός επιτηρούσαν ανασκαφές στα εδάφη που κατέκτησαν σε (Manbij, Afrin, Idlib, Hassaké, και Raqqa). Λεηλάτησαν αρχαιολογικούς θησαυρούς και τους φυγάδευσαν.
Eπιπλέον στην αρχή του πολέμου ένα ιδιωτικό γραφείο με έδρα το Παρίσι συντόνιζε τις παραγγελίες των λεηλασιών των τζιχαντιστών για δυτικούς αγοραστές. Ένα μέρος του κέρδους των διαπραγματευτών της τέχνης χρησίμευε στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.
Το 2015, η Unesco είχε παρατηρήσει από δορυφόρο τις λεηλασίες σε 900 περίπου χώρους. Η Γενική Διευθύντρια Irina Bokova, είχε δηλώσει : «Πολυάριθμες εικόνες που ελήφθησαν από δορυφόρο (…) δείχνουν αρχαιολογικούς χώρους στη Συρία διάσπαρτους από χιλιάδες παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, κυριολεκτικά τρύπες, που μαρτυρούν ένα πλιάτσικο σε βιομηχανική κλίμακα ». Αυτή η δραστηριότητα « είναι μέρος μιας στρατηγικής πολιτισμικής εκκαθάρισης, για να καταστρέψει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτής της περιοχής γνωστής ως λίκνο του ανθρώπινου πολιτισμού ».
Στις 8 Μαρτίου 2016, η Ομοσπονδία της Ρωσίας κατέθεσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ένα υπόμνημα επί του ρόλου της Τουρκίας στη λεηλασία [1].
Από το Νοέμβρη του 2017, την Unesco προεδρεύει η τ. Υπουργός Κουλτούρας της Γαλλίας η Audrey Azoulay. Αυτή είναι κοντά στο βασιλιά του Μαρόκου τον Mohammed VI και στο Γάλλο πρόεδροΜακρόνμε τον οποίο αυτή δουλεύει στο Élysée, αυτή προσκλήθηκε στο στην Λέσχη Μπίλμντεμπεργκ τον Ιούνιο του 2018.


πηγή: dimpenews.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *