ροή ειδήσεων

Δημήτρης Κρητικός: Ανακοίνωσε την κάθοδο του



Την κάθοδο του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε απόψε μετά από χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους στην κοινότητα Κοσκινού ο κ. Δημήτρης Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε στην εμπειρία του στον πρώην δήμο Καμείρου και τόνισε πως με τους αυτοδιοικητικούς δεν υπάρχει αντιπαλότητα

“Απέναντι μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας. Τιμώ όσους ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο δήμος Καμείρου ήταν για μένα ένα αυτοδιοικητικό σχολείο. Ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Έχω ταξιδέψει πολύ και πρόσφατα και είδα πως λειτουργούν άλλοι ΟΤΑ πόσο έχουν προχωρήσει. Από την εποχή του δήμου Καμείρου μέχρι και τώρα διατηρώ την ανησυχία για τον τόπο γιατί πλέον είναι ένας δήμος. Αποφάσισα με τους συνεργάτες μου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πιστοί στις αξίες που πάνε τον τόπο μπροστά. Μένουμε πιστοί σε αυτές και θέλουμε να τις μεταλαμπαδευσουμε” είπε ο κ. Κρητικός.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών τόνισε πως είναι υπερκομματικός και δεν δέχεται χρίσμα ή άλλου είδους εξάρτηση.

” Δεν με ενδιαφέρει το βράδυ της Κυριακής αλλά η επόμενη ημέρα. Με ενδιαφέρει το ποιοι θα αναλάβουν και τι. Η Ρόδος είναι από τα ωραιότερα νησιά. Μας ενδιαφέρει να ζουν καλά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας” είπε ο κ. Κρητικός.

Στόχος του κ. Κρητικού είναι να προχωρήσει σε ένα άτυπο διαχωρισμό του νησιού σε τέσσερις ενότητες την ευθύνη των οποίων θα έχουν χωρικοί αντιδήμαρχοι.
Ακολουθεί η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης

Μερικές από τις Αξίες που μας διέπουν:

Ακεραιότητα, αξιοκρατία, ανιδιοτέλεια, διαφάνεια, συνεργασία, ισονομία, ευθύνη, ήθος, εθελοντισμός, εργατικότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, διάλογος.

Ξεκινήσαμε να βρισκόμαστε για αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στη γειτονιά, στην πόλη, στο νησί μας.

Είμαστε άνθρωποι με εμφανές το αποτύπωμα του ήθους, της δουλειάς, της ακεραιότητάς μας και της δράσης μας στον τόπο.

Μας ενώνουν πολλά:

Η αγάπη για αυτό που κάνουμε, το πάθος για τη Ρόδο, το κοινό μας όραμα, το ήθος, η εντιμότητα, η εργατικότητα, ο επαγγελματισμός, η υπευθυνότητα. Πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν αναπτύσσουν Αξίες.

Αυτές τις Αξίεςτώρα θέλουμε να αναδείξουμε και να μεταβιβάσουμε μέσα από την πολιτική μας δράση.

Είμαστε όλοι μαζί πέρα από πολιτικά χρώματα και δίχως προσωπικά οφέλη αλλά με κοινούς στόχους για το καλό του Νησιού.

Η βελτίωση ποιότητας της ζωής για όλους, είναι αυτό που θέλουμε να υπηρετήσουμε με σχέδιο και με πάθος.

Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο τις κοινές μας Aξίες, τις ενισχύουμε, τις υποστηρίζουμε και τις διεκδικούμε ως στάση ζωής, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη πορεία μας.

Ευελπιστούμε να φέρουμε στο τόπο που αγαπάμε, αυτό που του Αξίζει.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

Η αδράνεια σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και η αποσπασματική ή ασθενής αντιμετώπισή τους, επιβάλλουν σήμερα την λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων σε όλους τους τομείς.

Η μόνη διέξοδος για γίνει αυτό, είναι η ανάληψη ευθυνών

στην τοπική αυτοδιοίκηση από συνειδητοποιημένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Πολίτες που έχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις ικανότητες, το ήθος και τη θέληση να ανατρέψουν το παρωχημένο πολιτικό μοντέλο.

Η Ρόδος Αξιών ιδρύεται από ανθρώπους που έχουν συναίσθηση των παραπάνω. Αυτοχαρακτηρίζεται ως παράταξημε ιδεολογικό προσανατολισμό τον Κοινωνικό Προοδευτισμό.

Στοχεύει μέσα από τις δράσεις της: Στην κοινωνική ευημερία και ασφάλεια μέσω της συνεργασίας των πολιτών. Στην αειφόρο ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και στον εκσυγχρονισμό της Ρόδου, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς.

Σκοπός: η προώθηση Αξιών, Ικανοτήτων, Συνεργασιών, Νέων Τεχνολογιών και Ανάπτυξης.

Η Ρόδος Αξιών θέλει να ενσαρκώσει κι όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία. Γιατί μόνο μέσα από την πλατιά και Αξιοκρατικήσυμμετοχή μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ο τόπος μας.

Έχουμε τη γνώση, τις ικανότητες, τη θέληση και το σχέδιο για να το πετύχουμε.

Επικεφαλής της Παράταξης, Δημήτρης Κρητικός, Ιατρός Πνευμονολόγος, Πρώην Δήμαρχος Δ. Καμείρου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *