ροή ειδήσεων

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συναγερμός για τις πορείες



Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Αριστερές συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις συνδέουν το γεγονός με την κρατική καταστολή και τη βία, προσδίδοντας στην ημέρα σαφές πολιτικό στίγμα. Από την άλλη, βέβαια, οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για σήμερα δεν αποκλείεται να αποτελέσουν το όχημα για μία ακόμη μάχη «αντιεξουσιαστών» - αστυνομίας, με θεατές τους Αθηναίους, και δη τους κατοίκους των Εξαρχείων, όπου είθισται να «καταλήγουν» τα επεισόδια. Υπό τον φόβο των επεισοδίων η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός, με σχέδιο που θυμίζει αυτό που εφαρμόστηκε προ δεκαπενθημέρου, στα επεισόδια μπροστά από το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου. Στους δρόμους θα βρεθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί. Ειδικότερα, για σήμερα έχουν αναγγελθεί δύο κινητοποιήσεις, με έναρξη της πρώτης στις 12 το μεσημέρι και της δεύτερης στις 5.30 το απόγευμα, και οι δύο από τα Προπύλαια.

Προσκλητήριο

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις- Κινήσεις Δ.Ε. - Π.Ε. απευθύνουν «αγωνιστικό προσκλητήριο προς όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζομένους, τους ανέργους και τη νεολαία ενάντια στη νέα επιδρομή κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΟΟΣΑ - κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών και το μακρύ χέρι του καπιταλισμού, τους εθνικιστές και τους φασίστες. Να μην τους παραδώσουμε τη ζωή και την ελευθερία μας. Να μην τους παραδώσουμε το μέλλον», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. «Σήμερα, η πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας συνεχίζουν να είναι παρούσες» αναφέρουν, και επιτίθενται στην «πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που “μοιράζεται κοινές αξίες με τον Τραμπ” και ανέλαβε να “συμμορφώσει” την ελληνική κοινωνία στη μνημονιακή κανονικότητα και τη σύγχρονη σκλαβιά της Ε.Ε. και των ΗΠΑ».

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, και με βάση τον σχεδιασμό, οι πορείες θα επιτηρούνται από ελικόπτερο, ενώ έτοιμο προς χρήση θα είναι το υδροφόρο όχημα με την ονομασία «Αίαντας». Το εν λόγω όχημα εμφανίσθηκε πρώτη φορά κατά τα επεισόδια μετά την ολοκλήρωση του πρόσφατου εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Τότε, κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου της οδού Πατησίων και είχαν ανάψει φωτιές στο προαύλιο. Ο «Αίαντας» εκτόξευσε νερό κατά των κουκουλοφόρων. Και σήμερα οι δυνάμεις της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να μην επιτρέψουν μετά το τέλος της απογευματινής πορείας σε ομάδες κουκουλοφόρων να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *