επικαιρότητα

Ποιοι είναι οι 151 που αναμένεται να στηρίξουν τη συμφωνία των ΠρεσπώνΕδώ και ένα 24ωρο περίπου, εκφράζεται η βεβαιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχει η πλειοψηφία 151 βουλευτών και για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το μήνυμα που επιχειρείται να σταλεί από την κυβέρνηση είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις προθέσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει απειλήσει επί της ουσίας να βάλει τέλος στον πολιτικό «γάμο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως έχει κάνει τους υπολογισμούς του σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145. Στην κυβέρνηση φαίνεται πως υπολογίζουν και στους τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού (Στ. Θεοδωράκης, Γ. Μαυρωτάς, Σπ. Λυκούδης και Σπ. Δανέλλης). Άλλωστε, ο κ. Δανέλλης έχει δηλώσει ανοιχτά πως «εμείς θα υπερψηφίσουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Τον μαγικό αριθμό των 151 συμπληρώνουν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Κατερίνα Παπακώστα.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος, μάλιστα, ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο, ότι διαφωνεί με το κόμμα του σε ότι αφορά τη Συνθήκη των Πρεσπών και θα την υπερψηφίσει όταν θα έρθει στη Βουλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν πρόκειται να συμβάλλω με κανέναν τρόπο στο να πέσει η παρούσα Κυβέρνηση».

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης