ροή ειδήσεων

Με 153 πέρασε το ξεπούλημα της Μακεδονίας



Με το «ναι» των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και οκτώ προθύμων κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών - «Ναι» από Θεοχαρόπουλο, Λυκούδη, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά, Θεοδωράκη, Μαυρωτά, Δανέλλη - Οχι» από τον Κόκκαλη - «Παρών» ο Ψαριανός - Έπεισόδιο μετά την ψήφο του Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής - Πανό σήκωσε στη βουλή ο Γιάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων

Με 153 «ναι» κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η Συμφωνία των Πρεσπών που ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
«Ναι» στη Συμφωνία, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οκτώ «πρόθυμοι» να στηρίξουν την κυβέρνηση - «κουρελού». «Όχι» ψήφισαν 146 βουλευτές και «παρών» ένας - ο Γρηγόρης Ψαριανός.





Οι οκτώ «προθύμοι» βουλευτές, που οδήγησαν στην κύρωση της Συμφωνίας των πρεσπών είναι η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η Ελενα Κουντουρά, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σταύρος Δανέλλης, ο Σταύρος θεοδωράκης. «Όχι» ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος παρέμεινε στην κυβέρνηση και έως την τελευταία στιγμή δεν είχε αποφαφηνίσει την πρόθεσή του. «Παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.




Έπεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή

Ενταση προκλήθηκε μετά την ψήφο του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, που επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και όταν ακούστηκε το όνομά του φώναξε «Όχι στην προδοσία». Η ψήφος είπε ο Νίκος Βούτσης, θεωρείται άκυρη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα του Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να επιστρέψει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Μπαρμπαρούσης και να δηλώσει «όχι», προκειμένου να προσμετρηθεί η ψήφος του.

Πανό από τον Σαρίδη

Στη συνέχεια, όταν ήρθε η σειρά του να ψηφίσει ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης ύψησε πανό στη Βουλή. Ο Νίκος Βούτσης τον κάλεσε να κατεβάσει το πανό και να ψηφίσει- η ψήφος του ήταν «όχι».
protothema.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/1/19 18:16

    ΑΝ ΨΗΦΙΖΕ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ Ν Α Ι .ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΦΩΝΑΖΑΝ ''154'' ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ-- Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *