ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - "Αίνιγμα" η τουριστική σεζόν του 2019



Μία από τις δυσκολότερες χρονιές για το Ροδιακό τουρισμό θεωρείται η φετινή .Όπως εκτιμάται , η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει αρνητικά στις αρχές Απριλίου , γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους τουριστικούς παράγοντες του νησιού μας.

Τα μέχρι σήμερα μηνύματα που λαμβάνουν οι τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου , δείχνουν πως η πορεία της σεζόν θα αποτελέσει αίνιγμα ,αν και η οριστική εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι, θα διαμορφωθεί στην μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού που θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου στο Βερολίνο.

Όπως εικάζεται ,η τουριστική σεζόν του 2019 , αναμένεται να είναι δύσκολη και απρόβλεπτη , λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που έχει η Ελλάδα από τους άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Οι αγορές της Τυνησίας, του Μαρόκου και της Αιγύπτου άνοιξαν για τα καλά και προσελκύουν ολοένα και περισσότερους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Επίσης η Ρόδος , δέχεται μεγάλο ανταγωνισμό από την Τουρκία η οποία εξελίσσεται σε πρώτο τουριστικό προορισμό για τους Άγγλους, Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες, καθώς οι προκρατήσεις από τις χώρες αυτές κινούνται πολύ υψηλά αυτή την περίοδο. Μάλιστα oι ξενοδοχειακοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στην γείτονα χώρα και είναι ξένων συμφερόντων έριξαν τις τιμές των πακέτων που προσφέρουν στους τουρ οπερέιτορ, προκειμένου να προσελκύσουν κρατήσεις.

Παρά το γεγονός, ότι και οι ξενοδόχοι της Ρόδου στις πρώιμες κρατήσεις προσφέρουν ελκυστικές τιμές , μειωμένες κατά 20%-25% , το ενδιαφέρον που υπάρχει , είναι περιορισμένο , γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για την πορεία εξέλιξης της τουριστικής σεζόν. Η υπερφορολόγηση, τοτέλος διανυκτέρευσης και το υψηλό ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης και στον ξενοδοχειακό κλάδο , δεν αφήνουν το περιθώριο στους ξενοδόχους , να ρίξουν ακόμη περισσότερο τις τιμές των πακέτων που πουλούν στους τουρ οπερέιτορ, για να ανταγωνιστούν την Τουρκία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *