επικαιρότητα

Έτος προκλήσεων το 2019 για τον ελληνικό τουρισμόΜπορεί το 2018 που αφήσαμε χθες πίσω μας να ήταν η καλύτερη χρονιά των τελευταίων χρόνων για τον ελληνικό τουρισμό, με νέα ρεκόρ σε τουριστικές αφίξεις και έσοδα, ωστόσο το 2019, που εκκινεί από σήμερα δεν μοιάζει τόσο ειδυλλιακό.


Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι μετά από τρία χρόνια έντονης αύξησης των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα, η οποία συνοδεύτηκε από την προσθήκη νέων ξενοδοχειακών κλινών, αλλά και από την έξαρση του φαινομένου της μίσθωσης σπιτιών σε τουρίστες, το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά δοκιμασίας για το σύνολο της προσφοράς στον τομέα της φιλοξενίας στη χώρα μας.

Αν και ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια το 2018 (33 εκατ. μαζί με τους επιβάτες κρουαζιέρας) και οι τουριστικές εισπράξεις ξεπέρασαν τα 16 δισ. ευρώ, το 2019 θεωρείται πως δύσκολα θα επαναληφθούν οι ίδιες επιδόσεις.

Πρόδρομος δείκτης για την εξέλιξη αυτή είναι οι προκρατήσεις από τις μεγάλες αγορές «τροφοδότες» του ελληνικού τουρισμού.

Ενδεικτική είναι η κάμψη των γερμανικών αφίξεων που σε επίπεδο προκρατήσεων εμφανίζεται πως θα αποτελέσει πηγή προβληματισμού το τρέχον έτος, τροφοδοτώντας πιέσεις για μεγαλύτερες προσφορές από τα ελληνικά ξενοδοχεία.

Συμφώνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς η μείωση της ζήτησης των Γερμανών είναι εμφανής κυρίως για τη Ρόδο (-17%) και την Κρήτη (-30%).


Μια άγνωστη εξίσωση για τον ελληνικό τουρισμό είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα, την αγορά της Βρετανίας, η οποία είναι σε κρίσιμη καμπή λόγω του Brexit.

Μια ενδεχόμενη υποχώρηση της τουριστικής ζήτησης από τη Βρετανία μέσα στο 2019 θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά