ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ξενοδόχος μετρ... της φοροδιαφυγής αποκαλύφθηκε από τις αρχές



Έκρυβε καλά από την εφορία τα κέρδη του, αλλά τελικά «ξεσκεπάστηκε». Ο λόγος για έναν ξενοδόχο στη Ρόδο.

Ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, επέβαλε χθες (14-01-2019) το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε έναν ξενοδόχο, που κρίθηκε ένοχος φοροδιαφυγής υπό τη μορφή της απόκρυψης από το όργανα της φορολογικής διοίκησης φορολογητέων εισοδημάτων από οποιαδήποτε πηγή.

Πιο συγκεκριμένα ο ξενοδόχος κρίθηκε ένοχος για το ότι κατά τη διαχειριστική περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2006 έως 31 Δεκεμβρίου 2006 προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή οφειλόμενου φόρου εισοδήματος, με πρόθεση απέκρυψε από τα όργανα της φορολογικής διοίκησης φορολογητέα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή, παραλείποντας να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος.


Ο δε φόρος που αναλογεί στα εισοδήματα αυτά υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Πλέον συγκεκριμένα υπό την ιδιότητά του ως προέδρου, διευθύνοντος συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου ξενοδοχειακής εταιρείας, στην δυτική πλευρά του νησιού της Ρόδου, απέκρυψε φορολογητέα εισοδήματα ύψους 1.862.917,39 ευρώ και δεν κατέβαλε τον φόρο που αναλογεί ύψους 540.682,22 ευρώ.
pronews
Πηγή: dimokratiki

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *