ροή ειδήσεων

Δολοφονία Ρόδου: Ενοχες σιωπές



Εικόνες φρίκης χωρίς τέλος αποκαλύπτονται µε τις έρευνες των διωκτικών Αρχών στη Ρόδο, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία -που πολλαπλασιάζονται-, µε τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη έσπασε το απόστηµα και άρχισαν, επιτέλους, να µιλούν αρκετοί από αυτούς που γνώριζαν.


Είναι σαφές ότι στον 21ο αιώνα δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η δράση στο ηµίφως κυκλωµάτων σαν κι αυτό που έφερε στο φως η ειδεχθής δολοφονία. Και δεν είναι επίσης δυνατόν η κοινωνία µας να αφήνει ατιµώρητα τέτοια εγκλήµατα.


Οπως φαίνεται -και αυτό το πιστώνονται οι τοπικές αστυνοµικές Αρχές-, η έρευνα για τη δράση του κυκλώµατος βιασµών είχε αρχίσει πριν από τη δολοφονία της Ελένης, αλλά δυστυχώς για αυτήν δεν υπήρξαν εγκαίρως τα στοιχεία που απαιτεί ο νόµος για να ασκηθούν διώξεις.

Το πρόβληµα όµως -που δεν πρέπει να παρακαµφθεί- είναι ότι οι έρευνες όλο το προηγούµενο διάστηµα ξετυλίχτηκαν µε πολύ βραδείς ρυθµούς επειδή αυτοί που γνώριζαν και όφειλαν να µιλήσουν για να προστατεύσουν τις κοπέλες από το κύκλωµα, δεν το έκαναν.


Για άλλους ο φόβος και για άλλους η προσπάθεια να µη διαταραχθούν «κοινωνικές σχέσεις» και «να µη χαλάσει το όνοµα του νησιού» σφράγισαν τα στόµατα, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στο κύκλωµα των βιασµών.

Τώρα πάντως, µετά τα όσα ήρθαν στο φως, ουδείς επιτρέπεται να σιωπά. Αντίθετα, όλοι πρέπει να καταθέσουν µέχρι κεραίας όσα γνωρίζουν και οι έρευνες να φτάσουν σε βάθος, αποκαλύπτοντας το κύκλωµα σε όλες του τις διαστάσεις.

ethnos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *