ροή ειδήσεων

Τσίπρας: “Αν δεν με στηρίξει ο Καμμένος θα μετρηθούμε στην Βουλή με ψήφο εμπιστοσύνης”!



Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, την ώρα που το πολιτικό σκηνικό έχει “πάρει φωτιά”.
“Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019” λέει ο πρωθυπουργός που αποκάλυψε πως μέσα στο Γενάρη θα φέρει την Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.
Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Τον προκαλώ να καταθέσει απόψε κιόλας πρόταση δυσπιστίας”.


Αλέξης Τσίπρας… live. Ο πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και το όλο σκηνικό πια θυμίζει… εκλογές. Ο Πάνος Καμμένος είναι με το ένα πόδι… εκτός συγκυβέρνησης και οι δύο άνδρες θα συναντηθούν την Παρασκευή, 11.01.2019, μετά την… ανακωχή που αποφασίστηκε αφού προηγείται η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα αύριο, Πέμπτη 10.01.2019.

Ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε την συνέντευξή του στο Star μετά από… τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τα δικά του προεκλογικά μηνύματα με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το προεκλογικό σκηνικό, λοιπόν και με το διαφαινόμενο “διαζύγιο” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η συνέντευξη που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όσα λέει ο πρωθυπουργός μέσα από το live blogging του newsit.gr.



Ο Τσίπρας, ο Καμμένος και το… νέο σήμα των ΑΝΕΛ

Ανακωχή λόγω Μέρκελ. Το χθεσινοβραδινό τηλεφώνημα που έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Πάνο Καμμένο φαίνεται ότι τουλάχιστον για την ώρα λειτούργησε κατευναστικά καθώς ο υπουργός Άμυνας αποφάσισε να αναβάλει την συνέντευξη του στο STAR για την ερχόμενη Παρασκευή μετά δηλαδή την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την Ελλάδα και το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό.


Ο κυβερνητικός εταίρος του πρωθυπουργού αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή να διεκδικήσει μέσα από μια συνολική συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα τις διεξόδους που αναζητά όλο το τελευταίο διάστημα ώστε να βγει όσο το δυνατόν λιγότερο λαβωμένοςαπό αυτή την διαδικασία.

Κατ αρχήν το ζητούμενο για τον Πάνο Καμμένο είναι να μην εμφανιστεί στην κοινή γνώμη ότι έχει χάσει την στήριξη της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και των ανθρώπων που επέλεξε για να εκπροσωπήσουν το κόμμα του στην κυβέρνηση. Εάν δηλαδή αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόνο ο ίδιος και η υφυπουργός Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τότε προφανώς τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον ίδιο.

Έτσι αυτό που αναμένεται είναι να ζητήσει από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Παρασκευή είναι η απόσυρση όλων των στελεχών από το κυβερνητικό σχήμαανεξάρτητα με το εάν κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουν στην κυβέρνηση ή όχι. Για παράδειγμα η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να παραμείνει στην θέση της. Το ίδιο ισχύει για τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, για την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αλλά και για τον υφυπουργό Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη. Γρίφος παραμείνει η θέση που τηρεί στα πράγματα ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης.



Κάποιοι από αυτούς τους υπουργούς μάλιστα λέγεται ότι έχουν συμφωνήσει να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις επόμενες εκλογές καθώς πλέον βρίσκονται πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα παρά στον υπουργό Άμυνας.

Έτσι παρά τις οποίες προσωπικές συμφωνίες έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πολιτική διάσωση του κυβερνητικού του εταίρου και στην επίδειξη δύναμης που θα μπορούσε να κάνει αφήνοντας τα στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *