ροή ειδήσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Δείτε τι περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου



Έφτασε η ώρα της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς κατατέθηκε το σχετικό σχέδιο νόμου ώστε να περάσει τις επόμενες ημέρες από τις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου.

Στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου Νόμου με τίτλο «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845 (1993, τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών» αναφέρονται συνοπτικά τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας.

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση

Υποστηρίζεται μεταξύ άλλων πως η Συμφωνία των Πρεσπών τερματίζει τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων και ότι αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική θέση, όπως διαμορφώθηκε μετά την Ενδιάμεση Συμφωνία, για λύση erga omnes με σύνθεση ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμοί και οριστικό τερματισμό κάθε αλυτρωτισμού.


Στο νομοσχέδιο συνολικά 36 σελίδων υπάρχει (στα αγγλικά) και το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνολικά αποτελείται από μόλις 3 άρθρα καθώς το ζητούμενο είναι να ψηφιστούν τα 20 άρθρα της συμφωνίας που φέρουν την υπογραφή του τότε ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο

O πρόεδρος της Βουλής έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δοθεί ικανοποιητικός χρόνος στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητηθούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00. Πληροφορίες με το σχέδιο νόμου να εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, στις 17:00 της Δευτέρας. Η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *