ροή ειδήσεων

Συνεχίζεται η κοροϊδία για τη διάβρωση των ακτών στην Κρεμαστή



Συνεχίζεται η κοροϊδία, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης ακτών στην παραλία Κρεμαστής . Παρά τις παχυλές υποσχέσεις που δόθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου , καμία παρέμβαση ακόμη δεν έχει ξεκινήσει , με αποτέλεσμα η κατάσταση που επικρατεί ,να προκαλεί το κοινό αίσθημα και τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Η διάβρωση των ακτών στην παραλία Κρεμαστής έχει λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Μάλιστα ,μετά και τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν στην περιοχή ,ο παραλιακός δρόμος έγινε απροσπέλαστος, για τους οδηγούς αλλά και για τους πεζούς, που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τραυματιστούν.

Η διάβρωση των ακτών έχει προχωρήσει και επεκταθεί σε τέτοιο σημείο που ο παραλιακός δρόμος της , έχει «φαγωθεί» από την θάλασσα και στενέψει επικίνδυνα.

. Παρόλα αυτά οι υποσχέσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή, και την περιφερειακή αρχή , μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από την εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου», παραμένουν ανεκπλήρωτες. Ο Δήμος Ρόδου επρόκειτο να προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση του παραλιακού μετώπου της Κρεμαστής , η οποία μέχρι σήμερα δεν έγινε με αποτέλεσμα , η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είναι όνειδος για το νησί μας.

Να σημειωθεί πως η διοίκηση του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου κατέθεσε προ μηνών , πρόταση στο ΕΣΠΑ , για τη χρηματοδότηση της μελέτης αντιμετώπισης του φαινομένου της διάβρωσης ακτών στην Κρεμαστή.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, οι πόροι που διατίθενται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» 2014 – 2020» για παρεμβάσεις που σκοπό έχουν την προστασία των ακτών από την διάβρωση, ανέρχονται στα 3.000.000 ευρώ

Πάντως , το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών στη δυτική πλευρά του νησιού που είναι ιδιαίτερα έντονο εμφανίστηκε το 1973 και μέχρι το 2011 που έγινε η επικαιροποίηση του σχεδίου πόλεως Κρεμαστής η θάλασσα στην περιοχή είχε εισχωρήσει μέσα περίπου στα 117 μέτρα. Από τότε μέχρι και σήμερα η διάβρωση των ακτών στην Κρεμαστή έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν και περιουσίες ενώ η πρόσβαση στην παραλία σε κάποια σημεία της είναι δύσκολη.

Ζώντας το πρόβλημα από κοντά οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Κρεμαστής υποστηρίζουν ότι, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην παραλία της, η πρόσβαση της γίνεται μετά δυσκολίας ενώ οι τουρίστες που δεν γνωρίζουν την περιοχή διατρέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα ευρήματα της μελέτης που συνέταξαν στο παρελθόν καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και παρουσίασαν στην τότε δημοτική αρχή επί δημαρχίας του Στάθη Κουσουρνά, η διάβρωση των ακτών της δημοτικής ενότητας Πεταλούδων έχει φθάσει από το 1936 μέχρι και πριν από τέσσερα χρόνια στα 1350 στρέμματα. Για την ακρίβεια, οι παραλίες της έχουν μειωθεί κατά 1.350.000 τετραγωνικά μέτρα σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις. Βέβαια στην περιοχή της παραλίας Κρεμαστής σε ορισμένα σημεία χρόνο με τον χρόνο εξαφανίζονται λωρίδες γης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *