επικαιρότητα

Οι Τούρκοι μετατρέπουν την ακτοφυλακή σε ναυτικό πολεμικό σώμα: Κατασκευάζουν 105 ταχύπλοα σκάφηΟι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να κυριαρχήσουν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο με όλες τους τις δυνάμεις και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής. Το σχέδιο τους τώρα είναι να μετατρέψουν την Ακτοφυλακή, σε ναυτικό πολεμικό σώμα.Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο η τουρκική γραμματεία εξοπλισμών και τα ναυπηγεία στην Τούζλα συμφώνησαν για την κατασκευή 105 εξοπλισμένων ταχύπλοων σκαφών.

Το όλο σχέδιο έχει ορίζοντα επίτευξης των στόχων το 2020, αλλά κάτι τέτοιο εκτιμάται ως πολύ φιλόδοξο και θα τραβήξει ένα με δύο χρόνια μετά, μαζί με την κατασκευή του τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolou.
Τα σκάφη αυτά σύμφωνα με την φωτογραφία τουρκικών ΜΜΕ, θα διαθέτουν ένα βαρύ πολυβόλο 0,50 mm και θα κινούνται με εξωπραγματικές ταχύτητες άνω των 50 μιλίων στο Αιγαίο. Σκοπός τους αρχικά ο πλήρης έλεγχος του Αιγαίου στον τομέα έρευνας και διάσωσης, υποβαθμίζοντας την ελληνική Ακτοφυλακή.

Δεύτερον τα πλοιάρια αυτά έχουν δυνατότητες εξοπλισμού ακόμη και μικρά συστήματα πυραύλων, καθώς και μεταφοράς κομάντος.
Σε τέτοιου είδους αποστολές οι Τούρκοι προσανατολίζονται εδώ και καιρό, λόγω των φιλοδοξιών τους για διχοτόμηση του Αιγαίου στον 28 μεσηβρινό, ενώ απειλούν το σύμπλεγμα Δωδεκανήσων και ειδικά το Καστελόριζο.

Το αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Mizrak-U UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi), έχει τοποθετηθεί στα ταχύπλοα σκάφη κλάσης Κ, αποτελώντας μεγαλύτερο εφιάλτη για τα «εχθρικά πλοία» (στο Αιγαίο πέλαγος).

Η τουρκική αμυντική εταιρεία ROKETSAN, η οποία κατασκευάζει το εν λόγω σύστημα αντιαρματικού πυραύλου με βεληνεκές μάχης 8 χλμ, υλοποίησε το εν λόγω σχέδιο, το οποίο προσδίδει στα τουρκικά ταχύπλοα περιπολικά σκάφη (κλάσης ONUK MRTP), δυνατότητες πραγματικά εξωπραγματικές για τα δεδομένα μια κλειστής θάλασσας όπως είναι π.χ το Αιγαίο πέλαγος.

Αυτήν την στιγμή ο πύραυλος UMTAS εξοπλίζει τα νέα επιθετικά τουρκικά ελικόπτερα T129 ATAK, αποτελώντας το κύριο οπλικό σύστημα του. Μετά από απόφαση του τουρκικού ναυτικού ο πύραυλος αυτός θα χρησιμοποιηθεί εναντίον «ασύμμετρων απειλών» στη θάλασσα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.


Τα ταχύπλοα σκάφη κλάσης Κ, διαθέτουν υψηλή ταχύτητα και ευελιξία, και με την προσθήκη αυτού του είδους των βλημάτων θα αποκτήσουν προβάδισμα σε περίπτωση «οποιαδήποτε συμπλοκής ή καταδρομικής επιχείρησης» στο Αιγαίο πέλαγος.

Ο τουρκικής κατασκευής πύραυλος UMTAS είναι ένα πυραυλικό σύστημα τύπου «fire and forget ή fire and update», υπό την καθοδήγηση υπερύθρων ακτίνων, και είναι σε θέση να εγκλωβίσει στόχους σε απόσταση 8 χιλιομέτρων.

Τα τουρκικά ναυπηγεία λοιπόν εκτός από την κατασκευή άκρως εξελιγμένων πολεμικών πλοίων, όπως η φρεγάτα αεράμυνας TF-2000,το πρόγραμμα κορβετών Milgem, τοποθετούν πυραύλους UMTAS επί των τουρκικών ταχύπλοων σκαφών, όλων των τύπων.

Σύμφωνα με το τουρκικό δόγμα, η γεωγραφική θέση της χώρας που βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και σχηματίζει μια ενεργειακή γέφυρα μεταξύ των παρακείμενων χωρών (Ισραήλ, Αίγυπτος, Ελλάδα, Λιβύη κ.ά.) πλούσιων σε φυσικούς πόρους προς τις ενεργειακά διψασμένες διεθνείς αγορές, απαιτεί σύμφωνα με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία την ύπαρξη μιας ισχυρής και ταυτόχρονα ικανής ναυτικής δύναμης, στην ανατολική Μεσόγειο.
Τα σκάφη αυτού του τύπου έχουν σχεδιαστεί και μπορούν να εκτελέσουν ένα ευρύ φάσμα αποστολών επί των παράκτιων υδάτων, όπως επιβολής του νόμου-ναυτικά καθήκοντα και επιχειρήσεις διάσωσης σε ανοικτή θάλασσα, αλλά και άλλα όπως:

Περιπολίες / Συνοδεία / αιφνιδιαστικές επιθέσεις

Έρευνα και διάσωση

Σε επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου

Έλεγχος της ρύπανσης

Προστασία ενάντια στην τρομοκρατικών ενεργειών έναντι παράκτιων και των υπεράκτιων εγκαταστάσεων

Επιχειρήσεις Επιτήρησης / Μυστικές επιχειρήσεις.

ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα. Oι μέρες που ακολουθούν για τις Ελληνικές ΕΔ είναι ιδιαίτερα κρίσιμες λόγω της Γαλάζιας πατρίδας, εκεί όπου οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να στήσουν σκηνικό έντασης.

Χρειάζεται άμεση εγρήγορση, καθώς η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Είμαστε σίγουροι πως οι Ελληνικές ΕΔ θα απαντήσουν όποτε και εάν χρεαστεί.

Όμως χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση στα οπλικά συστήματα των Ελληνικών ΕΔ τόσο σε θάλασσα, όσο και σε αέρα. Μπορεί τα F-35 να έχουν τελειώσει για την Τουρκία, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να εφησυχάζουμε.

Τι θα γίνει και τι ακριβώς είναι ικανή να πράξει η Αθήνα εφόσον κλιμακώσει περαιτέρω η Άγκυρα στην Α.Μεσόγειο; Πρέπει να δράσουμε άμεσα σε όλα τα επίπεδα πριν είναι αργά.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά