ροή ειδήσεων

Ποια πληροφορία ενδιαφέρει τους επιτελείς των Γενικών Επιτελείων από τη “Γαλάζια Πατρίδα”



Στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία δεν ασχολούνται με το τηλεοπτικό σόου που έχουν “στήσει” οι Τούρκοι με αφορμή την άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”. Θα προτιμούσαν ασφαλώς να μην έχουν “τσιμπήσει” τόσο πολύ τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά αυτό δεν είναι δουλειά των Γενικών Επιτελείων. Έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν και πρώτα απ΄ όλα να διαπιστώσουν αν και με ποιο τρόπο οι Τούρκοι θα αξιοποιήσουν κάποια από τα λεγόμενα “εθνικά όπλα” που έχουν κατασκευάσει.

Πρώτα απ΄ όλα αυτό που ενδιαφέρει είναι η χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ΑΝΚΑ και BAYRAKTAR. Όχι σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πτήσεις τους, αλλά με τον εξοπλισμό τους. Οι Τούρκοι έχουν εξοπλίσει uav τους με όπλα κι έχουν κάνει δοκιμαστικές βολές. Λογικά θα χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα στην άσκηση. Τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους στην άσκηση έχουν ενδιαφέρον.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη των “εθνικών uav” κι έχει αποτελέσματα. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Τούρκων λογικά αποτελούν πονοκέφαλο για την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να βρει αντίδοτο για τη νέα απειλή.




Από το Μάρτιο του 2018, έχουν εντοπιστεί ΑΝΚΑ από το Ντάλαμαν και BAYRAKTAR από το Τσανάκαλε, να κάνουν περιπολίες κατά μήκος των τουρκικών παραλίων. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις uav ANKA πέταξαν εντός του FIR Αθηνών ,ανατολικά της Ρόδου. Τα ANKA το 2018 είχαν περίπου 150 εξόδους και τα BAYRAKTAR είχαν μονοψήφιο αριθμό εξόδων. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα uav’s πέταξαν από 3 έως 14 ώρες!

Πηγή: militaire.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *