ροή ειδήσεων

Το ήθος της Λέρου, η καλύτερη απάντηση



Οι ομάδες του Αστέρας Νέας Υόρκης και της Λέρου στο τουρνουά του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ.

Το ποδοσφαιρικό τουρνουά του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ στα κλειστά γήπεδα του Mitchel Athletic Complex έλαβε τέλος, με την Λέρο να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά της 2ης και 3ης κατηγορίας. Ομως για όλο το τουρνουά η Λέρος είναι νικήτρια στο ήθος και στην αναγνώριση από τους αντιπάλους της. Ακόμα και όταν έπρεπε στα προημιτελικά να αγωνιστεί με την BW Gottschee, η Λέρος έδειξε ανωτερότητα.

Είναι γνωστό πως με την συγκεκριμένη ομάδα υπάρχουν προηγούμενα, από εκείνον τον μεταξύ τους αγώνα για το Λιγκ Καπ. Ενας αγώνας που δεν τελείωσε ποτέ γιατί ο προπονητής της BW Gottschee μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να βρίζει και να χειρονομεί. Το… κακό δεν άργησε να γίνει, μπήκαν όλοι μέσα και με «όπλο» τους την ανυπαρξία διαιτητή και την απουσία βοηθών έγινε… χαμός. Αποτέλεσμα να… τιμωρηθεί και η Λέρος, μία από τις καλύτερες ομάδες της Λίγκα. Μία άδικη απόφαση εις βάρος της ομογενειακής ομάδας κυρίως γιατί προκλήθηκε και υπό το φόβο σοβαρότατων τραυματισμών «απάντησε» στις προκλήσεις. Αλλά και πάλι στο εν λόγω παιχνίδι οι άνθρωποι της Λέρου δεν προκάλεσαν και προσπάθησαν με ήπιους τρόπους να αποφύγουν τα επεισόδια αλλά ήταν αδύνατο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Τσάπος, από του πλέον ήρεμους και πράους ανθρώπους, με πολυετή παρουσία στο Παιδικό και Εφηβικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου βρέθηκε στο επίκεντρο από 3-5 αντιπάλους που προσπάθησαν και τελικά τον χτύπησαν. Κι όμως τιμωρήθηκε και ο Γιάννης Τσάπος!


Ακραία πράγματα για μία ομάδα που ουδέποτε στο παρελθόν έχει δείξει κακή εντύπωση. Πάντα έπαιρνε το χειροκρότημα και τον θαυμασμό των αντιπάλων, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Ομως φαίνεται ότι το… κακό έχει παραγίνει και μάλιστα υπάρχουν πολλές σκέψεις από ομάδες να αποχωρήσουν από τη Λίγκα, κυρίως λόγω του προβλήματος με την διαιτησία που παρουσιάζεται σε πολλούς αγώνες και δη ελληνικών ομάδων. Σε πολλά παιχνίδια -αν όχι σε όλα- υπάρχει μόνο ένας διαιτητής χωρίς βοηθό, ενώ οι αγωνιστικοί χώροι είναι κάκιστοι. Δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο σε τέτοιες συνθήκες και όπως είναι φυσικό υπάρχουν ομάδες που σκέφτονται την αποχώρηση από το Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ, ενώ άλλες εκφράζουν την γνώμη πως ο πρόεδρός της κ. Κώστα Ξύκης πρέπει να επιληφθεί του θέματος για να μπει μία τάξη και να μπει η Λίγκα σε νέες βάσεις.




Πάντως στο θέμα της Λέρου η απόφαση κρίνεται από την κοινή γνώμη ως άδικη, ενώ η ίδια η Λέρος φρόντισε να πάρει μία μικρή… εκδίκηση από την BW Gottschee στον μεταξύ τους προημιτελικό του τουρνουά, αφού επικράτησε με 1-0 και την απέκλεισε από τα ημιτελικά. Η νίκη ήρθε με αγωνιστικά κριτήρια, μέσα στις γραμμές και χωρίς ντραμπουκισμούς. Για μία ακόμα φορά η Λέρος «απάντησε» με το ήθος των προπονητών της, των παιχτών της και φυσικά της ιστορίας που έχει πίσω της. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Λέρος Νέας Υόρκης εκπροσωπεί το νησί της Λέρου στην Αμερική.


«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μας, γιατί πρώτα από όλα δείχνουν ήθος, δείχνουν ανωτερότητα και δείχνουν ότι παίζουν σωστά το ποδόσφαιρο. Και αυτό δεν το λέω εγώ, ο Τάκης Ρίζος, αλλά οι αντίπαλοι που μας δίνουν συγχαρητήρια για ό,τι δείχνουμε και παρουσιάζουμε εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου», τα λόγια της «ψυχής» της ομάδας Τάκη Ρίζου, στο κλείσιμο του τουρνουά.

ekirikas

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *