ροή ειδήσεων

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ: Να πάρουμε εμείς στα χέρια μας τη Νέα Αγορά και να την αξιοποιήσουμε μαζί με τοπικούς επιχειρηματίες. Μπορούμε.



Την πρόταση του για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Νέας Αγοράς, με τη δημιουργία ενός Cluster με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου , τοπικών επιχειρηματιών και των σημερινών μισθωτών , κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο υπ.Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τη Ρόδο κ.Στράτος Καρίκης.

Υπογράμμισε ότι ζητήματα όπως αυτό δρομολογούνται στην αρχή και όχι στο τέλος της θητείας μιας δημοτικής αρχής

‘’ Είναι πολύ σημαντικό η ανάδειξη και η αξιοποίηση της Νέας Αγοράς να γίνει από εμάς, η υπεραξία που θα δημιουργηθεί από την ανάπλαση του χώρου και τις νέες υποδομές να μείνει στη Ρόδο και όχι στα χέρια ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων’’ υπογράμμισε ο κ.Καρίκης.

Έκανε λόγο για τη σύσταση μιας εταιρείας ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου και επιχειρηματιών της Ρόδου. Το συνεργατικό αυτό σχήμα θα εκπονήσει επενδυτικό σχέδιο αξιοποίησης και σταδιακής αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών αλλά και ανάπλασης του χώρου της Νέας Αγοράς για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αξιοποίησης.
Το Cluster αυτό δεν θα έχει μόνο τη δυνατότητα ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και σε τραπεζικό δανεισμό.

Ο Στράτος Καρίκης ανέφερε ότι Clusters, όπως αυτό που προτείνει, έχουν χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. από το ΕΣΠΑ, από Περιφέρειες όπως η Περιφέρεια Αττικής, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά και απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπ.Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ κ.Καρίκης σε δήλωση του, τονίζει:

‘’Η πρόταση μου συνδέεται με την ανάπλαση της Νέας Αγοράς αλλά και με την αύξηση των εσόδων του Δήμου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με αυτή την πρόταση η ίδια η τοπική κοινωνία και οι εκφραστές της αλλά και η τοπική επιχειρηματική κοινότητα θα έχουν στα χέρια τους τη Νέα Αγορά.΄΄



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *