ροή ειδήσεων

Ετοιμάζουν ελέγχους για την τήρηση του αυξημένου κατώτατου μισθού

Αχτσιόγλου: Βελτίωση του εισοδήματός τους βλέπουν 600.000 εργαζόμενοι



«Από την 1η Φεβρουαρίου του 2019, ισχύει ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, ο οποίος αυξήθηκε κατά 11%» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας Νάσο Ηλιόπουλο, για τις δράσεις σχετικά με τη μείωση της ανεργίας και την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Όπως υπενθύμισε, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ και για τους νέους αυξήθηκε κατά 27%, πηγαίνοντας από τα 510 ευρώ στα 650 ευρώ.




Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, βελτίωση του εισοδήματός τους από την αύξηση του κατώτατου μισθού βλέπουν 600.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο και «άλλοι 280.000 συμπολίτες μας που λαμβάνουν επιδόματα τα οποία συναρτώνται από το ύψος του κατώτατου μισθού, όπως το επίδομα ανεργίας και οι παροχές μητρότητας».

«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα στο υπουργείο Εργασίας και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να ελέγξουμε την τήρηση του νέου αυξημένου κατώτατου μισθού με συγκεκριμένο σχέδιο και εργαλεία» σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *