ροή ειδήσεων

Νέα διάκριση για τον συμπολίτη μας Σπύρο Κατσούρη - Τι δήλωσε ο ίδιος



Το Πολιτισμικό Μέλαθρο Ρόδου (Γεωλογικό, ορυκτολογικό, πολιτισμικό και λαογραφικό μουσείο του λογοτέχνη και βραβευμένου ποιητή κ. Σπύρου Κατσούρη) που βρίσκεται στην περιοχή Σγουρού Ρόδου, κοντά στον Άγιο Χριστόφορο, κατέκτησε άλλο ένα Πανελλήνιο Βραβείο (το 5ο κατά σειράν από τα εγκαίνιά του το 2015).

Αυτή τη φορά βραβεύθηκε από τον Επιστημονικό Σύλλογο της Τραπέζης της Ελλάδος, στο Κέντρο "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ" της οδού Πανεπιστημίου 10 στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα, μεταξύ 3 άλλων Πανελλήνιων προσωπικοτήτων.

Η βράβευση περιελάμβανε: μία πλακέτα και τέσσερα (4) μεγάλα αργυρά νομίσματα συλλεκτικής κοπής της Τραπέζης Ελλάδος με τις μορφές των αρχαιοελλήνων ΗΡΟΔΟΤΟΥ, ΠΙΝΔΑΡΟΥ, ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ και ΣΑΠΦΟΥΣ χαραγμένες ανάγλυφα επάνω σε κάθε νόμισμα, μεγάλης συλλεκτικής αξίας, για εμπλουτισμό της βιτρίνας νομισμάτων του μουσείου.



Χαρακτηριστικά η πλακέτα αναφέρει τα εξής: "Αφιέρωμα στο Πολιτισμικό και Γεωλογικό Μέλαθρο Σπύρου Κατσούρη. Ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού Τραπέζης της Ελλάδος δωρίζει 4 αργυρά νομίσματα σ' αυτό το κόσμημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που από τη Ρόδο ρίχνει φως σ' όλη την Ελλάδα και όχι μόνον".

Η Πρόεδρος Σωκράτους Πετρούλα, ο Γενικός Γραμματεύς Σταματόπουλος Γεώργιος.
Για τον πατριώτη μας κ. Σπύρο Κατσούρη, πλην της Προέδρου, μίλησε με θερμά λόγια κι ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Γιαννόπουλος ο οποίος τον απεκάλεσε "το φαινόμενον Σπύρος Κατσούρης".

Παρευρέθη κι ο πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκός κ.Τριαντάφυλλος Καραγιάννης (πρόεδρος του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνισμού), που στο παρελθόν βράβευσε τον κ. Κατσούρη για το λογοτεχνικό του έργο και πολλές προσωπικότητες του πνεύματος των Αθηνών.



Ο κ. Κατσούρης στην αντιφώνησή του εξέφρασε την ευχαρίστησή του όχι μόνον για τη βράβευση αλλά και για την πνευματική "φόρτιση των μπαταριών" του για συνέχιση του έργου του .

Σημειωτέον ότι το Πολιτισμικό Μέλαθρο Ρόδου έχει ήδη βραβευθεί και από την Ουνέσκο, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών /την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επιστημόνων Καλλιτεχνών, την Αμφικτυονία Ελληνισμού και το Πνευματικό Κέντρο Σαλαμίνος.



Παρόλα αυτά το Π.Μ.Ρ. παραμένει δυστυχώς άγνωστο για μεγάλη μερίδα του κόσμου της Ρόδου, των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου (που όφειλαν να το επισκέπτονται για εκπαιδευτικούς λόγους) αλλά και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των Πρακτορείων Τουρισμού.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *