ροή ειδήσεων

ΑΝΑΣΤΈΛΛΕΤΑΙ η λειτουργία του Ιατρείου Διαβήτη & Διαβητικού ποδιού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Μετά από 7 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ( 2012 - 2019)



Το ιατρείο Διαβήτη & Διαβητικού ποδιού από τα σκαριά του ήταν πρωτοβουλία των : Φίλιππος Λισγος που με πίστεψε και o Στέλιος Καραπατανης που με εμπιστεύθηκε και τον ευχαριστώ για αυτό ,παρά τα εμπόδια που υπήρχαν ανέκαθεν και εμένα που το έκανα δικό μου προσωπικό στοίχημα να το απογειώσω . Αποτέλεσε το μοναδικό ιατρείο που είχε γίνει ποτέ στα Δωδεκάνησα για την ολιστική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη διαβήτη .Στα 7 χρόνια λειτουργίας του δεχόταν ασθενείς από όλα τα Δωδεκάνησα και μάλιστα με την καινοτόμα για τα τότε δεδομένα πρωτοβουλία της δημιουργίας σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλο και περισσότερος κόσμος ερχόταν σε ένα ιατρείο που μπορούσε να παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα στους διαβητικούς ενήλικες ασθενείς κάθε ηλικίας .
Το ιατρείο Διαβητικού ποδιού που δημιουργήθηκε σε διαφορετική ημέρα λόγο αυξημένου αριθμού ασθενών μου έδινε προσωπική ικανοποίηση και χαρά .
Μέσα Ιουλίου μου γίνεται κοινοποίηση της δημιουργίας ενός 2 ιατρείου διαβητικού ποδιού από εξειδικευμένους αγγειοχειρούργους ... για το διαβητικό πόδι ;;
Την ίδια ημέρα και ώρα ....!!!με το ιατρείο που ήδη προϋπήρχε εδώ και 6 χρόνια με μεγάλο αριθμό ασθενών αφού ήταν και είναι το μόνο πιστοποιημένο ιατρείο ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ που είχε δημιουργηθεί ποτέ στα Δωδεκάνησα .

Το ιατρείο να επισημάνω πάντα ήθελε συνεργασία με τους χειρούργους και τους αγγειοχειρούργους που μερικές , ίσως , ελάχιστες φορές κατεστει αυτή δυνατή . Στην άμεση αντίδραση μου στους αρμόδιους φορείς , η απάντηση τους ήταν ότι όντως η Δημιουργία αυτού του ιατρείου ήταν προκλητική και θα έπρεπε να μετονομαστεί σε ιατρείο ΙΣΧΑΙΜΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ .. να αλλάξει ημέρα αφού δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης 2 ιατρείων την ίδια ημέρα και ώρα και οι ασθενείς θα μπορούσαν να αποπροσανατολιστουν και ΟΧΙ να εξυπηρετηθούν ....
έχουν περάσει 7 μήνες τίποτα δεν άλλαξε .. παραμένει ως έχει.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι όντως υπάρχουν και αλλά σοβαρά υπηρεσιακά θέματα που δεν μπορούν να σχολιαστούν δημόσια ...
Το Σεπτέμβριο γίνεται απαγόρευση συνταγογράφησης φαρμακευτικών επιθεμάτων για ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς εκτός των χειρουργών και των αγγειοχειρουργων .
Ιατροί παθολόγοι όμως με εξειδίκευση στο Διαβήτη μπορούν να κάνουν συνταγογράφηση οι υπόλοιποι παθολόγοι όχι .


Νοέμβρη έρχεται δελτίο τύπου του Υπουργού υγείας , Παθολόγοι -ενδοκρινολόγοι-παιδίατροι -γενικοί ιατροί οι ειδικότητες που εμπλέκονται στο τεράστιο κεφάλαιο που λέγεται Διαβήτης .'
Άλλες ειδικότητες ,χειρουργοί - ορθοπεδικοί -αγγειοχειρουργοι οφείλουν να δρουν επικουρικά και σε συνεργασία με τις ειδικότητες αναφοράς .
<<Έχω την εντύπωση ότι ίσως είναι η πιο σωστή στιγμή , σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις να επανεξετάσετε το θέμα των 2 ιατρείων Διαβητικού ποδιού που λειτουργούν στο νοσοκομείο μας κατά πανελλήνια αποκλειστικότητα την ίδια ημέρα και ώρα... >>
γράφω στην διοικήτρια μας ... καμία απάντηση ....


Στο δελτίο τύπου του υπουργού η κατάσταση αποσαφηνίζεται .. ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση στο τομέα ΔΙΑΒΗΤΗ .. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ υπάρχει καμμία απαγόρευση σε γενικούς -παθολόγους που έχουν κανει την εξειδεικευση /μετεκπαίδευση στο Διαβήτη .. στη συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων για τη θεραπεία του Διαβήτη .


Οι επιστολές μου προς τον ΕΟΠΠΥ ... άπειρες .. άφθονα email .. ζητώντας τα νόμιμα δικαιώματα του ιατρείου .. καμμία απάντηση ... μετά από 6 μήνες και ΜΟΝΟ όταν έκανα κοινοποίηση των email .. στους ΠΑΝΤΕΣ .. ήρθε Η σκέτη απάντηση..
< στους γενικούς ιατρούς απαγορεύεται η συνταγογράφηση επιθεμάτων για δερματικές βλάβες >


Ο ΕΟΠΠΥ Αυθαίρετα , δεν αναγνώριζε ούτε την μετεκπαίδευση μου , ούτε τις πιστοποιήσεις από :

1.Ελληνικη Διαβητολογικη εταιρία
2 Ελληνική Εταιρία Διαβητικού ποδιού με επισήμανση ότι λόγω της μετεκπαίδευσης μου , των συνεδρίων αποκλειστικά για το τομέα ΔΙΑΒΗΤΗ ( 57 ) πανελληνίων , πανευρωπαϊκών , παγκόσμιου , αλλά και τις συχνής διαδικτυακής παρακολούθησης σεμιναρίων που παρακολούθησα από τις ανάλογες Διαβητολογικες εταιρίες πιστοποιεί :


ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ Η ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΟΧΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΩΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Φαρμακευτικών Επιθεμάτων !!!!!!



Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής :

Έχεις ένα ιατρό στο νοσοκομείο που είσαι υπεύθυνη, με ΟΛΕΣ τις πιστοποιήσεις και είναι από τις ελάχιστες μετρημένες στα δάκτυλά του ενός χεριού (2) πανελλαδικά ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ με αυτή την μετεκπαίδευση , η οποία ζητάει 6 μήνες ΒΟΗΘΕΙΑ !!! Για να μην κλείσει αυτό το ιατρείο ... και εσύ της επιτίθεσαι ;;;; Για ποιο λόγο ;
Τα ιατρεία πανελλαδικά Διαβήτη & Διαβητικών ποδιών πανελλαδικά λειτουργούν με παθολόγους και γενικούς ιατρούς !!
Η εμμονή η δική σου και του ΕΟΠΟΥ για τον ΔΙΚΟ μου αποκλεισμό από την συνταγογράφηση θεραπευτικών επιθεμάτων για το διαβητικό ασθενή από που προκύπτει ;
Η δημιουργία του 2 ιατρείου Διαβητικού ποδιού , όπως αυθαίρετα ονομάστηκε έγινε Εν μέσω μιας νυκτός , χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την δημιουργία ιατρείου !
Ο ΕΟΠΠΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΕΣΥ ... Το Κεσυ αποφασίζει για τις μετεκπαίδευσης ιατρών ! Παθολόγοι - ενδοκρινολογοι- Γενικοί ιατροί ...οι ειδικότητες που εμπλέκονται στο <τομέα ΔΙΑΒΗΤΗ > δεν αναφέρονται σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο χειρουργοί - αγγειολογοι... για τη θεραπεία του διαβητικού ασθενούς !


Στην ανάρτηση που έκανα το αίτημα μου ήταν ξεκάθαρο :


Αναστολή λειτουργίας λόγω μη δυνατότητας φροντίδας των διαβητικών ασθενών !! Ενημερώνω τις αρμόδιες αρχές .. αναμένω τις δικές σας ενέργειες ... το ΕΝΑΣ είναι πάντα πιο αδύναμο από το ΠΟΛΛΟΙ ... !
Σε αυτούς τους 6 μήνες που αυθαίρετα μου είχε απαγορεύετει η συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων γαι το ιατρείο του ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ .. προσπαθούσα να το κρατήσω ανοικτό ζητώντας την συνδρομή χειρουργών σε αυτό και τους ευχαριστώ !!! Δεν γίνεται όμως, είναι ανήκουστο .. δεν μπορεί να λειτουργήσει επίσημο ιατρείο γενικού νοσοκομείο στο οποίο ,η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ιατρος και όχι <ΜΙΑ > από τους ιατρούς του ιατρείου οπως ακούστηκε σε συνέντευξη .. δεν είχε το δικαίωμα συνταγογράφησης θεραπείας των ασθενών της ενώ είχε όλα τα απαραίτητα και νόμιμα πιστοποιητικά !! ..
Ασθενών μάλιστα από όλα τα Δωδεκανησα που κατέφθαναν σε αυτή ! Να με υπερασπιστείς θα έπρεπε ΟΧΙ να με πολεμήσεις . Να σταθείς δίπλα μου θα έπρεπε και όχι απέναντι μου !! Υπονοούμενα για υπερσυνταγογράφηση είναι γελοία ..έχεις το μοναδικο ιατρείο στα Δωδεκανησα για Διαβητικό πόδι !!
Να χαίρεσαι θα έπρεπε .. έστω και για ΕΝΑ ΜΟΝΟ πόδι που θα έχει σωθεί ...
Μήπως διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου καλους ... όπου Ιατρος ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ να έχει το ιατρείο που ΕΓΩ με προσωπικό κόπο - μόχθο -αγάπη -αφοσίωση το αγκάλιασα και το ανέδειξα αλλιώς θα δήλωνε παραίτηση .....; και εσυ όπως μου είπες δεν μπορούσες να σκεφτείς το νοσοκομείο μας χωρις την συγκεκριμένη ειδικότητα ... αγνοώντας εάν ο συγκεκριμένος Ιατρος δεν έχει ούτε για δείγμα μια πιστοποίηση που να αναφέρει τη λέξη ΔΙΑΒΗΤΗΣ ..;;


Πίσω από ένα τέτοιο ιατρείο υπάρχει πάντα μια μεγάλη ιστορία... η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη προσπάθεια, πολλή δουλειά, αφιέρωση προσωπικού χρόνου, βαθιά γνώση του αντικειμένου και συνεχής επένδυση στην εκπαίδευση του ιατρού, πάνω από όλα όμως είναι μια κατάθεση ψυχής προς τον ασθενή..
Να προσπαθεί κάποιος να εισβάλει από την πίσω πόρτα σε ένα τέτοιο ιατρείο χωρίς τα κατάλληλα εφόδια αλλά μόνο με ΓΕΡΕΣ πλάτες μου προκαλεί θλίψη για προσδοκίες αξιοκρατίας που αποδείχθηκαν ψευδαισθήσεις!!!
Αδυνατώντας λοιπόν να συνεχίσω μια παράλογη κατάσταση ... και μάλιστα πηγαίνοντας και στα νησιά Καστελοριζο -Συμη όπου και εκεί είχε ασθενείς με διαβητικά πόδια .. Ασθενής που δεν μπορούν να μετακινηθούν και πηγαίναμε με τον αγροτικό ιατρό πόρτα πόρτα .. να παρέχουμε τις ιατρικές μου γνώσεις σαν ειδική Ιατρος στο Διαβητικό πόδι .. Η πρόταση του ΕΟΠΠΥ ήταν .. να βγάζουμε φωτογραφίες να στέλνουμε σε ιατρούς στη Ρόδο και αυτοί να αποφασίζουν για τη θεραπεία εκ αποστάσεως .. Ασθενείς ανήμποροι φαίνεται να τους έχει δει και να τους έχει κάνει συνταγογράφηση Ιατρος από Αθήνα η και Ρόδο .. μέσω viber
Όλα αυτά είναι ανυπέρβλητα και εμπόδια στη λύση τους βάζουν οι ανίκανοι των περιστάσεων...
Αυτοί που δεν έχουν μάθει να αναγνωρίζουν και κοιτούν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον.





Έχοντας λοιπόν στείλει δεκάδες email παντού και αφού μίλησα πρώτα με το διευθυντή μου και αφού πρώτα ενημέρωσα εγγράφως τους αρμόδιους φορείς διοίκηση - επιστημονική υπηρεσία - αρχίατρο και ανακοίνωσα στους ασθενείς μου ότι το ιατρείο προς το παρόν αφού είμαι η μοναδική ιατρος του ιατρείου , μιλώντας ΠΑΝΤΑ μόνο για το πιστοποιημένο ιατρείο , είναι σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας , το ανακοίνωσα μέσω της σελίδας που έχει αυτό το ιατρείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και 7 χρόνια και ενημερώνει όλα τα Δωδεκάνησα .
Την αντίδραση που εισέπραξα δεν την περίμενα ομολογώ ... Λάσπη σε ανεμιστήρα με ανυπόστατα υπονοούμενα να πέφτουν στο κενό ... Το ιατρείο δεν κλείνει αναφέρει ένα δημοσίευμα ..
Η λειτουργία του ιατρείου έχει περάσει σε κατάσταση αναστολής από τις 12-02 -2019 .
Δεν λειτουργεί και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ασθενείς του που με έπαιρναν στο προσωπικό μου Τελ να με ρωτήσουν που έχω ανοίξει ιατρείο γιατί αυτή την ενημέρωση είχαν από το νοσοκομείο ...
Δεν ξέρω ποιος θα τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση πάντως ΔΕΝ αποτελούσε ΠΟΤΕ μέλος του ιατρείου ΔΙΑΒΗΤΗ του ΓΝ ΡΟΔΟΥ και ούτε συνάδελφος μπορεί να χαρακτηριστεί !
Λυπάμαι ...

Καλλιόπη Γερακιού

Σχόλια

  1. ΟΛΟΣ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΥΤΟ!ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!ΕΧΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΙΑ !!ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ???ΙΣΩΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ Η ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΡΩΓΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΝΞΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΙΣ!!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *