ροή ειδήσεων

Γεγονός η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας!



Στην επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, προχωρά ο Δήμος Ρόδου , μετά και την πρόσφατη απόφαση που έλαβε το δημοτική συμβούλιο με την οποία τροποποιείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του. Όπως έγινε γνωστό τη δημοτική αστυνομία θα στελεχώσουν 45-50 άτομα, και η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει, τους επόμενους μήνες, αφού διευθετηθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, που προβλέπει η όλη διαδικασία.

Ειδικότερα θα πρέπει από το υπουργείο Εσωτερικών να δοθεί η δυνατότητα στελέχωσης της δημοτικής αστυνομίας είτε μέσω του συστήματος κινητικότητας, μετατάξεων, είτε μέσω νέων προσλήψεων.

Όταν αυτή στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό, τότε θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση η οποία θα ορίζει τις εκ του νόμου αρμοδιότητες που θα ασκεί η δημοτική αστυνομία.Ο Δήμος Ρόδος θα ξεκινήσει τη διαδικασία επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας , μόλις δημοσιευθεί σε ΦΕΚ ο Οργανισμός.

Να σημειωθεί ,πως μέχρι το 2013, που λειτουργούσε η δημοτική αστυνομία , ήταν στελεχωμένη με περισσότερα από 100 άτομα η μισθοδοσία των οποίων ,καλυπτόταν από τα ανταποδοτικά τέλη που εισέπραττε ο Δήμος και δεν επιβαρυνόταν το κεντρικό κράτος ούτε και ο προϋπολογισμός του.

Από το 2013 μέχρι σήμερα και με δεδομένη την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού μας, η παραβατικότητα έχει αυξηθεί ενώ τα φαινόμενα της αναρχίας και της παρανομίας έχουν ενταθεί και μάλιστα σε σημείο που κάποιες φορές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Με την εκ νέου λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας εκτιμάται πως θα βελτιωθεί σημαντικά και η εικόνα της πόλης μας και κυρίως θα μπει τάξη στη Μεσαιωνική Πόλη και στις άλλες τουριστικές περιοχές , που κατά τη θερινή περίοδο , ο καθένας συνηθίζει να κάνει ότι , θέλει ανενόχλητος.



Με βάση την εισήγηση που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, από τη δημοτική αστυνομία θα ασκούνται οι εξής αρμοδιότητες:

Ο έλεγχος της άρδευσης, της ύδρευσης, η εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων του Δήμου, η λειτουργία εμποροπανήγυρων, λαϊκών αγορών, χριστουγεννιάτικων αγορών, ο έλεγχος της υπαίθριας διαφήμισης, οι κοινόχρηστοι και υπαίθριοι χώροι, η πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους χώρους, η κυκλοφορία των πεζών και η στάθμευση των οχημάτων, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, άδειες λειτουργίας καταστημάτων, άδειες οικοδομής, πολιτική προστασία, βεβαίωση παραβάσεων για θέματα ΕΟΤ, έλεγχος των ζώων συντροφιάς, προστασία της δημοτικής περιουσίας κτλ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *