ροή ειδήσεων

Το τέλος της ηθικής στις ΗΠΑ –Ολοένα και περισσότερες δασκάλες την πέφτουν σε μαθητές



Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και οι δασκάλες την πέφτουν στους μαθητές; Υπάρχει μια επιδημία παρά τις βαριές ποινές. Η αμερικανική νομοθεσία δεν αστειεύεται κι όμως ολοένα και περισσότερες νεαρές γυναίκες παίζουν το κεφάλι τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση καθημερινά.

Οι λόγοι είναι πολλοί: Κατάρρευση των ηθών λόγω της αστικοποίησης. Όσο πιο μεγάλη η πόλη τόσο πιο χαλαρά τα ήθη.

Κενή συναισθηματική ζωή την οποία επιχειρούν να καλύψουν με αθώα παιδιά, ίσως γιατί πιστεύουν ότι δεν θα τις πληγώσουν

Πολλές ίσως να νιώθουν νεότερες όταν πάνε με τους μαθητές τους.

Άλλες είχαν δύσκολα παιδικά χρόνια και είχαν δεχτεί κακοποίηση στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Το σίγουρο είναι όμως πως πλέον έχει χαθεί η όποια ηθική ασφαλιστική δικλείδα.

Οι κοινωνίες καταρρέουν με εξωφρενικά γρήγορους ρυθμούς

Το βίντεο με την στιγμή της σύλληψης αλλά και της μεταφοράς στο τμήμα της 28χρονης δασκάλας που έκανε σεξ με 13χρονο μαθητή της, αποκάλυψε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο βίντεο που προέβαλε το KPNX φαίνεται η στιγμή που οι αστυνομικοί περνούν χειροπέδες στην 28χρονη Μπρίτανι Ζαμόρα, στην Αριζόνα το 2018. Χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση ή να διαμαρτυρηθεί, η δασκάλα στο Las Brisas Academy Elementary School ακολουθεί τις οδηγίες των αστυνομικών.

«Μπορείτε να ρίξετε τα μαλλιά μου στο πρόσωπό μου;» ζητά από τους αστυνομικούς, ώστε να αποφύγει όσο μπορεί τις κάμερες, ενώ οδηγείται στην φυλακή.

Όταν οι αστυνομικοί την ρωτούν να τους πει τι έγινε, εκείνη αρνείται και ζητά δικηγόρο.


Λίγο αργότερα όμως, με σπασμένη φωνή, φαίνεται πως ανησυχεί γιατί σε λίγο θα οδηγηθεί σε κελί: «Είμαι μικροκαμωμένη, θα με σκίσουν», λέει στους αστυνομικούς.

Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο δημοσιοποίησε και το βίντεο με τους γονείς του 13χρονου που δήλωσαν στην αστυνομία πως ο γιος τους έχασε την παιδική του ηλικία

Ο έφηβος παραδέχτηκε στην Αστυνομία ότι ο ίδιος και η Ζαμόρα έκαναν τουλάχιστον τέσσερις φορές σεξ από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο. Οι επαφές αυτές περιλάμβαναν στοματικό σεξ μέσα στην σχολική τάξη, μετά από έναν διαγωνισμό ταλέντου, και κάποιες συνευρέσεις στο αμάξι της. Το ζευγάρι αντάλλαζε επίσης γυμνές φωτογραφίες με μηνύματα, όπως είπε ο νεαρός στους ανακριτές.

Η Ζαμόρα τηλεφωνούσε συχνά στον έφηβο στη μέση της νύχτας, και του ζητούσε να βγει από το σπίτι και να τη συναντήσει στο αυτοκίνητό της.

Οι γονείς του αγοριού κατέθεσαν στην αστυνομία ότι ανακάλυψαν την ερωτική σχέση της αδίστακτης γυναίκας με τον γιο τους μέσω μιας εφαρμογής που είχαν εγκαταστήσει στο κινητό του, η οποία τους ενημέρωσε για τα ανάρμοστα μηνύματα που του έστελνε η 27χρονη. Η εφαρμογή – που όπως φαίνεται εντοπίζει ορισμένες λέξεις-κλειδιά – ανησύχησε τους γονείς του μικρού αγοριού, που έσπευσαν να ψάξουν το κινητό του για να δουν ποιος του είχε γράψει αυτές τις «ακατάλληλες εκφράσεις» σε SMS. Με μεγάλη έκπληξη και αποτροπιασμό ανακάλυψαν ότι στο κινητό του αγοριού υπήρχαν πολλά μηνύματα απο την Ζαμόρα, τα οποία υποδήλωναν ότι οι δύο τους είχαν έρθει σε ερωτική επαφή εντός και εκτός του σχολικού χώρου.

Μετά από πίεση, ο γιος τους αναγκάστηκε να ομολογήσει τα πάντα.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η υπόθεση με την 27χρονη δασκάλα που κατηγορήθηκε για την αποπλάνηση ενός 14χρονου μαθητή της.

Η Στέφανι Πέτερσον είχε αναγνωρίσει τον Οκτώβριο πως είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον μικρό, αλλά και πως του είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες της και περιμένει να ακούσει την ποινή της.

Η απόφαση του δικαστή Πολ Ζαμπράνο την έριξε στα… μαλάκα, η μικρότερη προβλεπόμενη για τα δύο αδικήματα ήταν 5 χρόνια, αλλά αυτή καταδικάστηκε σε 3 μετά από συμφωνία που έγινε με την έδρα.

Ωστόσο, μετά την αποφυλάκισή της, θα είναι υπό κατ οίκον περιορισμό για δύο χρόνια, ενώ το όνομά της θα αναγράφεται στην λίστα των ανθρώπων που έχουν προβεί σε σεξουαλική επίθεση.

Στο τελευταίο μέρος της υπόθεσης, η νεαρή δασκάλα, στην απολογία της, είπε: «Κάθε μέρα εύχομαι να μπορούσα να φωνάξω συγγνώμην. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τις ενοχές που νιώθω για αυτό που έγινε.

Μία συγγνώμη δεν φτάνει να περιγράψει τα συναισθήματα μου. Θα συνεχίσω να λέω συγγνώμη μέχρι να πεθάνω».

Μια νεαρή δασκάλα από το Μιζούρι βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον τεσσάρων ετών, λόγω της ανάρμοστης σχέσης που φέρεται να διατηρούσε το τελευταίο διάστημα με μαθητή στο σχολείο όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η 23χρονη Μπέιλι Τέρνερ συνελήφθη στις 13 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της σεξουαλικής συνεύρεσης καθηγήτριας με μαθητή.

Το γεγονός ότι δεν της ασκήθηκε δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου υποδηλώνει ότι ο εν λόγω μαθητής ήταν μαθητής της Γ” Λυκείου (12th grade) και είχε ενδεχομένως συμπληρώσει τα 18.

Τόσο η δασκάλα όσο και ο μαθητής της φέρονται να παραδέχτηκαν οτι είχαν κάνει σεξ το περασμένο μήνα μέσα στο σπίτι της Τέρνερ, στο Σαρκόξι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε ο παράνομος δεσμός, ούτε για το πώς ενημερώθηκαν οι Αρχές και προχώρησαν στη σύλληψη.




Η 23χρονη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 10.000 δολαρίων και τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάσει ούτε να επικοινωνήσει με άτομο κάτω των 16 ετών το επόμενο διάστημα. Η δίκη της έχει οριστεί για τις 6 Μαρτίου και το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται επισύρει ποινή τεσσάρων ετών. Την περασμένη εβδομάδα, το συμβούλιο του Λυκείου όπου εργαζόταν η γυναίκα εισηγήθηκε να της αφαιρεθεί για πάντα η άδεια διδασκαλίας.

Αντιμέτωπη με πολυετή ποινή κάθειρξης είναι μια 26χρονη δασκάλα γυμνασίου από το Μίσιγκαν, η οποία κατηγορείται ότι έκανε σεξ με τουλάχιστον δύο έφηβους μαθητές της, το τελευταίο δίμηνο του 2018.

Η Kathryn Houghtaling απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση της καθηγήτριας φυσικής του Γυμνασίου του Ρότσεστερ, μετά από καταγγελία που έκανε λόγο για σεξουαλικές επαφές της 26χρονης με δύο αγόρια, 16 και 17 ετών.

Η διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε άμεσα τις αρμόδιες Αρχές και εις βάρος της νεαρής γυναίκας ασκήθηκε δίωξη για την αποπλάνηση και τη σεξουαλική κακοποίηση των δύο εφήβων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ανάρμοστες επαφές σημειώθηκαν εκτός του σχολικού χώρου και ωραρίου, σε αυτοκίνητα ή ακόμα και στα σπίτια των οικογενειών των θυμάτων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις περιλάμβαναν και τη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών.

Η 26χρονη, που οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης.

Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή, έχοντας καταβάλει εγγύηση 200.000 δολαρίων και έχοντας λάβει τη ρητή εντολή να μην προσεγγίσει ούτε τα θύματα ούτε τους πρώην εργοδότες της.

Αν κάποιος ψάξει την ειδησεογραφία στις ΗΠΑ θα βρει ακόμα περισσότερα περιστατικά και όλα συγκλίνουν σε ένα πράγμα. Οι γραμμές της Ηθικής έχουν πλέον ατονήσει τόσο πολύ που κανείς δεν μπορεί να ζήσει φυσιολογικά.

Σχόλια

  1. Ε, τώρα ρε παιδιά αν μου την έπεφτε και εμένα αυτός ο κόμματος δεν θα έλεγα όχι!
    Οσο για τα "αθώα παιδιά", φίλε αρθρογράφε, έχεις μεσάνυχτα, αφού και βιάζουν, και οπλοφορούν, και καπνίζουν και διακινούν ελεύθερα τα ναρκωτικά τους στα σχολεία, τώρα το αθώο σεξ με μεγαλύτερές τους σε πείραξε; Το ότι θερίζουν με αυτόματα όποιον δεν τους αρέσει δεν σε πείραξε καθόλου; Το ότι όταν πηγαίνουν σχολείο περνάνε από σωματικό έλεγχο για "σιδερικά" δεν σε προβληματίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/19 19:55

    Μήπως θα έπρεπε οι γονείς να επιδιώκουν τέτοιες "συνευρέσεις" να "διδάσκουν" τα παιδιά τους το ασφαλές σεξ και την εκμάθησή των "στάσεων" αντί τα ναρκωτικά και το οινόπνευμα; Καλό έκανε στα παιδιά όχι κακό! Το διάολο, είναι τρελοί αυτοί που της έκαναν αγωγή! Ακου λέει 16 & 17 χρονών! Πάντως θα το χαρήκανε όλοι δεόντως...…… μπράβο στα παιδιά...….. και στην δασκάλα φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *