ροή ειδήσεων

Επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία με ιδιαίτερους συµβολισµούς



Αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Είχε επισκεφθεί τη γειτονική χώρα δύο φορές µέσα στο 2016, τον Μάρτιο και τον Μάιο, ενώ τον Νοέµβριο του 2015 είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα


Πολλούς και διαφόρους συµβολισµούς έχει η επίσκεψη που πραγµατοποιεί αύριο Τρίτη και Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία. Κορυφαία στιγµή την πρώτη ηµέρα επίσκεψης θα είναι η συνάντησή του µε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην Αγκυρα ο Ελληνας πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Τούρκο πρόεδρο µε βάση το πρωτόκολλο. Θα υπάρξουν συνάντηση, συνέντευξη Τύπου και, στη συνέχεια, δείπνο. Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.



Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα µεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει συνάντηση µε τον Οικουµενικό Πατριάρχη Βαρθολοµαίο, ενώ συµβολική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγµατοποιήσει στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στη Χάλκη από το 1933, όταν βρέθηκε εκεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο Οικουµενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο θέµα, λέγοντας: «Το ότι η επίσκεψις του κυρίου πρωθυπουργού της Ελλάδος προς τον Οικουµενικό Πατριάρχη πραγµατοποιείται αυτήν τη φορά όχι στο Φανάρι, αλλά στη Χάλκη, έχει έναν ιδιαίτερον συµβολισµόν, διότι γνωρίζουµε όλοι πόσο επιθυµούµε και πόσο χρειαζόµεθα την επαναλειτουργία της Θεολογικής µας Σχολής, ύστερα από σχεδόν µισό αιώνα από τότε που άδικα ανεστάλη η λειτουργία της».

Εν προκειµένω αξίζει να σηµειωθεί πως η επίσκεψη θα ταυτιστεί χρονικά µε την τελετή εορτασµού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης της µνήµης του Ιερού Φωτίου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Μονής Αγίας Τριάδος.
Η ατζέντα

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα µε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επικεντρωθεί από ελληνικής πλευράς στη µείωση της έντασης στο Αιγαίο, την ανάγκη συνέχισης των διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, την οικονοµία, στα ζητήµατα Ενέργειας, στο Μεταναστευτικό και στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως και στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σχόλια

  1. Ωχ! Είναι ικανός να πουλήσει το Καστελόριζο στους Τούρκους για "χάρη της ειρήνης".
    Τώρα που τον βρήκαν βολικό οι Ευρωπαίοι θα λύσουν όλα τα προβλήματα σε εκκρεμότητα. "Τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε μερικούς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *