ροή ειδήσεων

Η Forthcrs γίνεται Liknoss και βάζει «πλώρη» για νέες δραστηριότητες



Η εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στη νέα εποχή της με νέα επωνυμία και εταιρική ταυτότητα, μετά την ένταξη της στο διεθνή όμιλο της North Star.



«Απόβαση» στην ξηρά και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της δρομολογεί για την νέα χρόνια η πρώην Forthcrs, και νυν Liknoss, η εταιρεία που καινοτομεί εδώ και χρόνια στα συστήματα διαχείρισης εισιτηρίων για την ακτοπλοΐα και προ μηνών πέρασε στα ελβετικά χέρια της North Star.

Η εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στη νέα εποχή της με νέα επωνυμία και εταιρική ταυτότητα, μετά τη μετάβαση της ιδιοκτησίας της στην Liknoss Holding S.A. και την ένταξη της στο διεθνή όμιλο της North Star, όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της Liknoss στις 13 Δεκεμβρίου 2018, στo πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία για τους πελάτες και τους συνεργάτες της, ενώπιον μεγάλου αριθμού προσκεκλημένων.

Η εταιρεία που δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια, ως spin off της Forthnet έχει στόχο να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην ελληνική αλλά και να εξελιχθεί ως τον πλέον σημαντικό «παίκτη» στη διαχείριση εισιτηρίων και θέσεων για κάθε επίγεια μεταφορά διεθνώς.

Όραμά μας είναι να γίνουμε το παγκόσμιο σύστημα διανομής (GDS) για την ακτοπλοΐα και τις μεταφορές σημείωσε διευθύνων σύμβουλος της Γ. Παπασταματίου κατά την παρουσίαση της νέας εταιρεικής ταυτότηας. «Το νέο όνομα προέρχεται από τη λέξη λίκνο (παιδικό κρεβάτι) και συμβολίζει τη φροντίδα, το συναίσθημα και την αγάπη, ενώ μεταφορικά περιέχει τη διάσταση της γεωγραφικής προέλευσης. Τα δύο τελικά σίγμα, θυμίζουν τα κύματα της θάλασσας, που αποτελεί και την κύρια δραστηριότητα της εταιρείας». Όραμά μας είναι να επεκταθούμε δραστικά την επόμενη 5ετία σε όλο τον κόσμο αλλά και με προϊόντα: στην ακτοπλοΐα εκτός από τα ferries και στα φορτηγά, στις αστικές συγκοινωνίες και τα ΚΤΕΛ αλλά και σε άλλους τομείς.


Οι στόχοι για την ερχόμενη χρονιά σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, είναι η διατήρηση της ποιότητας υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης, η μείωση στα κόστη και στο χρόνο έκδοσης των εισιτηρίων αλλά και η αύξηση τζίρου. Σε αυτό το πλαίσιο, σύντομα θα προστεθούν στο σύστημά της νέοι τρόποι πληρωμής, θα ενισχυθεί η δυνατότητα παροχής συγκεντρωτικών υπηρεσιών, θα λανσαριστεί εφαρμογή mobile, θα αναβαθμιστούν περαιτέρω οι υπηρεσίες web και άλλα.

Η υφιστάμενη ομάδα διοίκησης και το ανθρώπινο δυναμικό της Liknoss, με τη τεχνογνωσία που διαθέτει, καθώς επίσης και η άρτια ανάπτυξη των υποδομών και των συστημάτων της που έχει προηγηθεί, οδήγησαν την εταιρεία στην έως τώρα επιτυχημένη πορεία της και θα αποτελέσουν τη βάση για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη νέα εποχή. Επιπρόσθετα, η κεφαλαιακή ενίσχυση που προσφέρει η ένταξη της σε ένα διεθνή όμιλο, δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για την ενίσχυση της θέσης της στις διεθνείς αγορές.

Να σημειωθεί ότι η Liknoss αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού και του πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, με πελάτες σε 14 χώρες. Διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο πωλήσεων 7.152 πρακτορείων σε όλο τον κόσμο και 81 ακτοπλοϊκών εταιρειών, ενώ διαχειρίζεται την έκδοση περισσότερων από 24 εκ. εισιτηρίων τον χρόνο.

Με εξειδίκευση στα συστήματα διαχείρισης κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων ακτοπλοϊκών εταιρειών, από τα οποία και ξεκίνησε το 2000, έχει φέρει μία σειρά από καινοτομίες στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο (ενιαία διανομή, web/mobile sales, automatic fare quotation, συνδυασμός με τουριστικές υπηρεσίες QR code, άυλο εισιτήριο, διαχείριση πιστωτικών ορίων κ.α.). ενώ έχει επεκτείνει και το χαρτοφυλάκιο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της στους τομείς του τουρισμού, των σιδηροδρομικών και λεωφορειακών μεταφορών, της ψυχαγωγίας και του ελέγχου πρόσβασης λιμένων, με λύσεις που επιτρέπουν τον συνδυασμό διαφορετικών υπηρεσιών και την αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει. Να σημειωθεί πως πλέον ο όμιλος της Liknoss μετά την ένταξή του στη Northstar, περιλαμβάνει τρεις εταιρικές οντότητες: τη Liknoss software που είναι παραγωγός λογισμικού με βάση την Ελλάδα, τη Liknoss Italia που είναι θυγατρική της παλιάς Forthcrs και την Liknoss Central Europe που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ορμητήριο για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *