ροή ειδήσεων

Σάλος με το βιντεοπαιχνίδι Fortnite: Το Youtube το «κόβει» λόγω παιδόφιλων [εικόνες]

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ



Αποσύρονται οι διαφημίσεις της εταιρίας Epic Games, η οποία κυκλοφορεί το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite, από το Youtube καθώς παρατηρήθηκαν περιστατικά σχολιασμού από παιδόφιλους.

Σύμφωνα με το Guardian, τα βίντεο της εταιρίας δεν είναι προβληματικά, καθώς το πρόβλημα ξεκινά από τα σχόλια των χρηστών, καθώς παρατηρήθηκε πως άγνωστοι έγραφαν προκλητικά μηνύματα δίνοντας οδηγίες για το πού να σταματούν το βίντεο ώστε να έχουν τις επιθυμητές εικόνες των παιδιών.



Κι επειδή ο αλγόριθμος της πλατφόρμας είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να προτείνει στους χρήστες τα βίντεο που τους «ενδιαφέρουν» βάσει των επιλογών τους, τα σχόλια από παιδόφιλους όσο περνούσε ο καιρός τόσο και πλήθαιναν.



Από την πλευρά του Youtube, εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε σχετικά με την απόφαση της Epic Games: «Οποιοδήποτε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων, που θέτει σε κίνδυνο ανηλίκους θεωρείται απαράδεκτο και ως εταιρεία έχουμε σαφή πολιτική που το απαγορεύει. Λαμβάνουμε άμεση δράση διαγράφοντας λογαριασμούς και κανάλια, αναφέροντας οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα και απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σε δεκάδες εκατομμύρια βίντεο που περιέχουν ανηλίκους. Υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και τον γρηγορότερο εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων».

iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *