ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στην αντεπίθεση η Ρωσίδα που συνελήφθη στο αεροδρόμιο με 162.000 ευρώ – Στρέφεται κατά του δημοσίου!



Ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε χθες (22-03-2019) κατά του Ελληνικού Δημοσίου, μια 47χρονη Ρωσίδα, κάτοικος Θεσσαλονίκης, που βρέθηκε να μεταφέρει 162.000 ευρώ μετά από έλεγχο που της έγινε στον κρατικό αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου.

Η 47χρονη επισημαίνει στην προσφυγή, ότι λόγω της αγάπης της για την Ελλάδα αγόρασε σπίτι στην Θεσσαλονίκη ενώ τον περισσότερο χρόνο διαμένει στη Μόσχα. Στις 23 Φεβρουαρίου 2019 έφθασε στην Αθήνα από την Μόσχα με πτήση της AEGEAN έχοντας στις αποσκευές της δύο κιβώτια με ρωσικά βιβλία με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη. Ωστόσο επειδή ταξίδεψε με φθηνό εισιτήριο θα έπρεπε η μετάβασή της στη Θεσσαλονίκη να γίνει μέσω Ρόδου.

Όταν έφτασε στην Αθήνα βγήκε από την αίθουσα αφίξεων και συναντήθηκε με ξάδελφό της, ο οποίος διατηρεί βιβλιοπωλείο στην Αθήνα προκειμένου να της καταβάλει τα χρήματα που έδωσε για να αγοράσει στη Μόσχα για λογαριασμό του τα βιβλία (αξίας 12.000 ευρώ) και κυρίως να της επιστρέψει το ποσό των (150.000) ευρώ που του είχε δανείσει προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για τη συντήρηση και επισκευή του σπιτιού που αγόρασε στην Θεσσαλονίκη.

Στις 09:30 ταξίδεψε από Αθήνα για τη Ρόδο όπου έφθασε γύρω στις 10:30 της ίδιας ημέρας με σκοπό να ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη το απόγευμα. Σημειώνει ότι οι αποσκευές της και τα δύο κιβώτια με βιβλία ταξίδεψαν TRANSIT για το αεροδρόμιο της Ρόδου όπου επρόκειτο να υποστεί τελωνειακό έλεγχο.

Όπως εξιστορεί, όταν έφθασε στο Αεροδρόμιο της Ρόδου επισκέφθηκε το γραφείο του Τελωνείου όπου με τα λίγα ελληνικά που μιλά, ζήτησε να ελεγχθούν οι αποσκευές της ώστε να ταξιδέψει με άνεση το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη. Αφού δέχθηκε από την αρμόδια υπάλληλο του Τελωνείου καταιγισμό μη καταληπτών από εκείνη ερωτήσεων χωρίς διερμηνέα της ρωσικής γλώσσας της έδωσε να καταλάβει ότι από τη Μόσχα μετέφερε τις αποσκευές της και τα βιβλία.


Στη συνέχεια έψαξε την τσάντα της όπου είχε το ρωσικό της διαβατήριο και είδε τις δεσμίδες των χρημάτων (162.000 ευρώ) που της παρέδωσε ο εξάδελφός της στο Αεροδρόμιο της Αθήνας και ζήτησε να την ακολουθήσει.

Οπως υποστηρίζει, την οδήγησε στα γραφεία του Τελωνείου στην πόλη της Ρόδου σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Αεροδρόμιο, δίδοντάς της να καταλάβει ότι ήταν κρατούμενη.

Οπως διατείνεται, όταν έφτασαν στο κτήριο του Τελωνείου στο λιμάνι της Ρόδου, άρχισαν να την ρωτούν στα ελληνικά αλλά η ίδια δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε. Τους έδωσε να καταλάβουν ότι δεν μιλούσε ελληνικά και ότι χρειαζόταν διερμηνέα και δικηγόρο.




Εκείνοι, όπως ισχυρίζεται, της ζήτησαν να υπογράψει ένα χαρτί το οποίο όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκε ήταν τάχα η «απολογία» της (χωρίς να προσλάβουν όπως ζητούσε διερμηνέα και δικηγόρο) την οποία υπέγραψε χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς περιείχε.


Στη φερόμενη αυτή δήθεν απολογία της, όπως αναφέρει στην προσφυγή της, φέρεται να «ομολογεί» ότι το ποσό των 162.000 ευρώ το μετέφερε στην Αθήνα από τη Μόσχα, ενώ όπως εξέθεσε το ποσό αυτό της το παρέδωσε ο βιβλιοπώλης εξάδερφός της στο Αεροδρόμιο της Αθήνας μετά την έξοδό της από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου.

pentapostagma.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *