ροή ειδήσεων

Μπογκντάνοβιτς: Από τη Ρόδο το 2009, στην εκτόξευση στο ΝΒΑ το 2019



Πόσο μπορεί να αλλάξει η καριέρα ενός παίκτη μέσα σε μια δεκαετία; Πολύ. Έχουμε δει αθλητές όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να πηγαίνει από την Α2 της Ελλάδας στο ΝΒΑ και μέσα σε έξι χρόνια να διεκδικεί το βραβείο του MVP, έχουμε δει όμως και περιπτώσεις σπουδαίων Ευρωπαίων να “πνίγονται” από τη δόξα και τα φώτα της κορυφαίας Λίγκας με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά βήματα προς τα πίσω. Σε αυτή την κατηγορία δεν μπορεί να μπει φυσικά ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, 30χρονος Κροάτης σκόρερ που έχει εκτοξεύσει τα νούμερά του τον τελευταίο μήνα.


Το καλοκαίρι του 2009 η εθνική νέων ανδρών της Κροατίας τερμάτισε στην 8η θέση του Eurobasket U20 που έγινε στη Ρόδο. Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν το μεγάλο αστέρι μιας ομάδας που είχε τους Μάριο Ντέλας, Μίρο Μπιλάν, Κάρλο Βράγκοβιτς και έκλεισε τότε μια καλή πορεία στις μικρές εθνικές της χώρας του με τις οποίες είχε αντιμετωπίσει πολλάκις την Ελλάδα. Πάντα έχανε, ακόμη και με την εθνική παίδων το 2005 είχε ηττηθεί όταν στη δική μας ομάδα έπαιζαν οι Ταταρούνης, Ιωακειμίδης, Ματαλόν, Κελεσίδης, Ρουμελιώτης, Θεοδωράκος, Μπόγρης, Πλιούκας, Γρύλλης.




Τώρα, στις αρχές του 2019, ο Κροάτης έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο σκόρερ των Ιντιάνα Πέισερς που λίγο πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου “κάθονται” στην τρίτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 42-23. Από τη στιγμή που ο Βίκτορ Ολαντίπο διέλυσε το γόνατό του, ο Μπογκντάνοβιτς βγήκε μπροστά, ανέλαβε τον ρόλο του ηγέτη εντός παρκέ και τον τελευταίο μήνα παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του καθώς μετράει 23.5 πόντους με 43% στο τρίποντο και 79% στις βολές, 4.1 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και μόλις 1.9 λάθη ανά 32.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο έμπειρος πλέον περιφερειακός βρίσκεται σε χρονιά συμβολαίου, έχει δουλέψει σκληρά και πιέζει τον εαυτό του ώστε το καλοκαίρι να βρει ένα πολυετές συμβόλαιο που θα τον εξασφαλίσει μέχρι τα 33-34 χρόνια του. Φέτος θα εισπράξει συνολικά 10.500.000 δολάρια, όσα πήρε και πέρυσι από τους Πέισερς, στους οποίους είναι πολύ πιθανό να παραμείνει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *