ροή ειδήσεων

Κοντά στους 5.500 οι μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης το 2019



Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι είναι οι μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα μέσω της θάλασσας, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, καθώς σε διάρκεια τριών μηνών, έφτασαν στη χώρα μας σχεδόν 5.500 μετανάστες.


Συνολικά 5.482 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ελλάδα μέσω της θάλασσας, μέχρι στιγμής στη διάρκεια του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σημειωτέον ότι τον Μάρτιο μόνο, ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα έφτασε τους 1.854.

Εν τω μεταξύ, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (1η Ιανουαρίου 2018 — 27 Μαρτίου 2018), στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης είχαν φτάσει 4.295 μετανάστες.

Η πλειοψηφία των μεταναστών προέρχονται από την Τουρκία και οι περιοχές που δέχθηκαν ττο μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών ήταν η Λέσβος, η Κως, η Σάμος, η Ρόδος, η Κάλυμνος, η Μεγίστη, η Λέρος και η Χίος.

Όσον αφορά στον συνολικό αριθμό των μεταναστών που έφτασαν μέσω της Μεσογείου στην Ευρώπη, τα στοιχεία κάνουν λόγο για 11.901, ενώ οι θάνατοι στη θάλασσα έφτασαν τους 311.

Αν και στην Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, στο σύνολο της Ευρώπης παρατηρήθηκε μείωση, αφού πέρυσι ο αριθμός αυτός διαμορφώθηκε σε 13.711 και οι θάνατοι σε 499.

Στην Ισπανία έφτασαν φέτος 5.537 μετανάστες και στην Ιταλία 506.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *