ροή ειδήσεων

Επεκτάσεις δικτύου φωτισμού – διαγραμμίσεις σε όλο το νησί - παρεμβάσεις σε επικίνδυνα κτίρια της Μεσαιωνικής Πόλης

Τρεις νέες συμβάσεις έργου προϋπολογισμού 483.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος



Τρεις νέες συμβάσεις έργου, επί του συνόλου των 75 δημοπρατημένων έργων που είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2018 και συμβασιοποιούνται καθημερινά, συνολικού προϋπολογισμού 483.800 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ του Δήμου Ρόδου, υπέγραψε σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου 2018 ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Πρόκειται για τρία νέα έργα που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας κατά την κίνηση των οχημάτων και των πεζών στις δημοτικές οδούς, αφού μεταξύ άλλων προβλέπεται η επέκταση δημοτικού φωτισμού, εργασίες διαγραμμίσεων, όπως και η εκτέλεση επειγουσών εργασιών για την άρση της επικινδυνότητας σε κτίσματα της Μεσαιωνικής Πόλης.

Αναλυτικότερα:

Α ) Με προϋπολογισμό 335.000 ευρώ και με ποσοστό έκπτωσης 65%, συμβασιοποιήθηκε και ξεκινάει άμεσα το έργο «Συντήρηση και επέκταση δικτύων Δημοτικού Φωτισμού Δήμου Ρόδου», εντός και εκτός της πόλεως Ρόδου. Η μελέτη μεταξύ άλλων προβλέπει:

-Κατασκευή δικτύων φωτισμού

-Κατασκευή φρεατίων διέλευσης καλωδίων, βάσεων ιστών

-Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων

-Καθαίρεση παλαιών τσιμεντοϊστών και αντικατάσταση υπόγειων καλωδίων.

Η εργολαβία αφορά επεκτάσεις σε νέες κατοικημένες περιοχές και σε σημεία όπου υπάρχει ανάγκη αντικατάστασης του παλιού φθαρμένου δικτύου.




Β) Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Ρόδου υπέγραψε τη σύμβαση έργου «Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των Δημοτικών Ενοτήτων της Ανατολικής Πλευράς Νήσου Ρόδου». Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης και επαναδιαγράμμισης τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου των Δημοτικών Ενοτήτων της Ανατολικής πλευράς και ειδικότερα σε κεντρικούς κόμβους, πεζοδιαβάσεις, άξονες οδών, θέσεις στάθμευσης και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 74.400 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου. Αναμένεται εντός της εβδομάδας η υπογραφή αντίστοιχής σύμβασης για διαγραμμίσεις εντός της πόλης και τις επόμενες ημέρες για τη Βόρεια πλευρά του Νησιού

Γ) Με τη μορφή του κατεπείγοντος και με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ ο κ. Χατζηδιάκος υπέγραψε την τρίτη κατά σειρά σύμβαση έργου με τίτλο «Εκτέλεση έργων επείγοντος χαρακτήρα στην Παλιά Πόλη» ,που αφορά την εκτέλεση άμεσων εργασιών, για την άρση επικινδυνότητας κτιρίων ή τμήματος τους εντός της Μεσαιωνικής Πόλης. Η πίστωση του έργου γίνεται από ιδίους πόρους.

Σχόλια

  1. Εκλογές έρχονται! Τώρα ξύπνησαν οι του δήμου αρμόδιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/19 22:43

    Πρέπει να έχουμε Εκλογές κάθε 6 μήνες να δις Έργα και μόνο Έργα. Ελπίζω η μπογιά για της διαγραμμίσεις να μην είναι από ασβέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *