ροή ειδήσεων

Οι εργαζόμενοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στα σοβαρά ζητήματα της Δωδεκανήσου



Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός επισκέφθηκε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ) όπου συνομίλησε με αρκετά από τα μέλη του και εκπροσώπους σωματείων. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Σάββας Χατζησάββας Πρόεδρος του ΕΚΡ, Νίκος Τριπολίτης Γ.Γ. του ΕΚΡ και Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, Μιχάλης Χαροκόπος μέλος Εκτελ. Επιτροπής του ΕΚΡ και Πρόεδρος του σωματείου «ΖΕΥΣ ΔΕΗ Α.Ε. », Ελευθέριος Καρανικόλας Ταμίας του ΕΚΡ και Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ, Μιχάλης Ροδίτης μέλος της Διοίκησης του ΕΚΡ και Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών-Χειριστών Ετοίμου Σκυροδέματος, Νίκος Ρεσβάνης Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Παναγιώτης Κοντός Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών ΤΑΞΙ, Αντώνης Νικολάου Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Euromedica και Σεχρεμέλης Τάσος, Πρόεδρος της ΠΑΣΕ ΟΤΕ Δωδεκάνησου.



Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είπε προς τους εργαζόμενους ότι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σε όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και να πιέζουν με τον δικό τους τρόπο για να επιλυθούν. Γιατί δυστυχώς, όπως πρόσθεσε, η Δωδεκάνησος έχει παραμεληθεί σε σχέση με άλλες περιοχές της Χώρας σε θέματα Υγείας, Παιδείας αλλά και Οικονομίας.

Κατά την τοποθέτησή του, είπε χαρακτηριστικά «Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσα στη Βουλή ερώτηση αναφέροντας ότι η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Χώρας, τα Δωδεκάνησα, είναι η μόνη περιοχή όπου δεν καλύπτονται τα προβλήματα της υγείας των πολιτών με αποτέλεσμα οι άρρωστοι να διακομίζονται σε διάφορα Κέντρα. Ενώ όλες οι άλλες περιοχές της χώρας έχουν πλήρη αυτοτέλεια η πιο απομακρυσμένη περιοχή είχε ρεκόρ αεροδιακομιδών προς Αθήνα και Κρήτη το 2018. Και όταν επικρατούν ισχυροί νότιοι άνεμοι το χειμώνα τα αεροπλάνα του ΕΚΑΒ δεν μπορούν να προσεγγίσουν και χάνονται ανθρώπινες ζωές».


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στην Παιδεία, παρατηρώντας ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει αναπτύξει τις παραγωγικές του σχολές σε άλλα νησιά καθώς ακόμα και την τουριστική σχολή την έχει εγκαταστήσει στη Χίο, ωσάν η Χίος να είναι καταλληλότερη για την εκπαίδευση των φοιτητών από τη Ρόδο ή την Κω. Πρόσθεσε «Δεν αρκούν οι δικές μου διαμαρτυρίες και ερωτήσεις στη Βουλή, πρέπει και εσείς να κινητοποιηθείτε. Όσον αφορά την Οικονομία δεν είναι δυνατόν να σκεφτεί ένας λογικός άνθρωπος ότι το μεταφορικό ισοδύναμο, ιδίως με τον τρόπο που έχει θεσμοθετηθεί, θα υποκαταστήσει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και των τελωνειακών πλεονεκτημάτων που είχε η Δωδεκάνησος από την απελευθέρωσή της και μετά.

Οι Δωδεκανήσιοι είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι και δεν διαμαρτυρόμεθα δυναμικά όπως άλλες περιοχές της χώρας αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν εκτιμάται. Για αυτό σας καλώ με σωστές δημοκρατικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *