ροή ειδήσεων

Δεν είναι νησί δολοφόνων και βιαστών η Ρόδος



Δεν γίνεται οι εξαιρέσεις να σκοτώσουν τον …κανόνα - Το ρολόι του χρόνου γυρίζει πίσω. Σε εκείνη τη μοιραία νύχτα της 27ης Νοεμβρίου του 2018. Τη νύχτα εκείνη που ένα κορίτσι όλο ζωή και ενέργεια περνούσε στην άλλη όχθη. Σε εκείνη του θανάτου από την οποία δεν υπάρχει επιστροφή.

Εκείνη τη νύχτα η Ελένη Τοπαλούδη βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια των νεαρών που τη βασάνισαν και την πέταξαν ζωντανή στα βράχια.

Ο θάνατος της συγκλόνισε το πανελλήνιο, συγκίνησε μικρούς και μεγάλους παντού.

Όλοι αναρωτιόντουσαν το πώς έγινε. Η έναρξη των ερευνών και στη συνέχεια οι αποκαλύψεις των αρμοδίων αρχών που έδρασαν, με μοναδική αποτελεσματικότητα και ακρίβεια άφησαν άναυδους τους πάντες. Γιατί αποκαλύφθηκε ένας άλλος κόσμος μέσα στο περιβάλλον ενός τουριστικού νησιού, ενός προορισμού πρώτης επιλογής.

Ήρθε στο φως ένας άλλος κόσμος, που δεν άρεσε και εξακολουθεί να μην αρέσει σε κανένα. Έστω και διστακτικά τα στόματα άνοιξαν και μίλησαν. Για τη δράση των νεαρών που ψάρευαν νεαρά κορίτσια από τις καφετέριες και τα καταστήματα γρήγορης εστίασης. Ακόμη και μετά τη στυγερή δολοφονία της νεαρής κοπέλας συνέχισαν απτόητοι να μιλούν στα τηλέφωνα να ενοχλούν άλλες κοπέλες. Σαν να μην συνέβαινε τίποτε.

Η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη από την πρώτη στιγμή ζήτησε όχι μόνο να συλληφθούν οι δολοφόνοι αλλά να καθαρίσει το τοπίο. Μίλησαν για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιοι που εκβιάζουν κοπέλες στη Ρόδο.

«Να έρθουν όλα στο φως να αποκαλυφθεί αν υπάρχουν και άλλοι που εκβιάσουν γυναίκες», είχε ζητήσει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης.

Όμως χάρη και στα ΜΜΕ σε κεντρικό επίπεδο η υπόθεση έμεινε ανοικτή και δικαίως γιατί ήταν σε εκκρεμότητα ο βιασμός της Ελένης Τοπαλούδη από τρία άτομα που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών αρχών και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Στα αυτιά όλων μας έμεινε να αντηχεί η φράση της τραγικής μάνας της Ελένης « το νησί των βιαστών και των δολοφόνων» . Το είπε τότε που μίλησε στην ανακρίτρια Ρόδου για εκείνους που εκβίαζαν την κόρη της ένα χρόνο πριν τη δολοφονία της.

Η φράση έμεινε . « Το νησί των βιαστών και των δολοφόνων» . Ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα ξεχαστεί όσο η υπόθεση είναι στο προσκήνιο και πολύ ψηλά στην επικαιρότητα. Πόσοι κατάλαβαν ότι μαζί με την Ελένη κινδυνεύει να περάσει στην άλλη όχθη και η φήμη της Ρόδου. Δεν είναι όλοι οι Ροδίτες βιαστές . Δεν είναι εκβιαστές Δεν είναι δολοφόνοι. Δεν μπορεί μηδαμινές εξαιρέσεις να κάνουν τον κανόνα για τη Ρόδο .

Δεν μπορεί λίγα άτομα με εγκληματική δράση που χάρη στο φόβο των γυναικών δρούσαν στο παρασκήνιο, να διασύρουν στη λάσπη των δραστηριοτήτων τους, ένα ολόκληρο νησί και τους κατοίκους του .

Δεν μπορεί να φέρει αυτό το χαρακτηρισμό, αυτή τη ρετσινιά η Ρόδος. Εδώ λειτουργούν επιχειρήσεις που καινοτομούν. Λειτουργούν υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Μεγαλουργεί το εμπόριο παρά τις τρικλοποδιές της κυβέρνησης.

Οι Ροδίτες δεν είναι δολοφόνοι.

Οι Ροδίτες δίνουν όποτε χρειάζεται μαθήματα ανθρωπιάς στο Πανελλήνιο. Γιατί ξέρουν να ενώνονται, να δίνουν να στηρίζουν. Δίνουν από αυτά που έχουν και αν χρειαστεί και από αυτά που δεν έχουν. Καταλαβαίνουμε τον πόνο της μάνας και ολόκληρο το νησί καταδίκασε και καταδικάζει αυτή την αποτρόπαια πράξη. Αυτό το νησί συμπαραστάθηκε στην οικογένεια της αδικοχαμένης Ελένης .

Η Ρόδος διαθέτει επιστήμονες που μεγαλουργούν είτε στο νησί ή σε άλλες πόλεις της χώρας ή στο εξωτερικό.

Στη Ρόδο υπάρχει ζωή και αυτή δεν θα τη σκοτώσουν πέντε πιτσιρίκια που ξύπνησαν μια ημέρα και νόμισαν πως είναι μάγκες επειδή μπορούσαν να εκβιάσουν γυναίκες που φοβήθηκαν όχι να τους χαστουκίσουν αλλά να μιλήσουν στις αρμόδιες αρχές, για να συλληφθούν εγκαίρως.




Οι θλιβερές και μοιραίες εξαιρέσεις δεν μπορεί γίνουν ο κανόνας σε μια Ρόδο, που ήταν ψηλά και θα συνεχίσει να είναι.

Και αυτό θα συμβεί αν όλοι κατανοήσουν ότι η Ρόδος … δεν γίνεται να δολοφονηθεί.

Ας συστρατεθούν όλοι για να αλλάξουν την εικόνα. Να ρίξουν στο πυρ το εξώτερο τη ρετσινιά.

Να αποδείξουν επιτέλους, ότι οι εξαιρέσεις δεν γίνεται να … σκοτώσουν τον κανόνα και συγκεκριμένα, στην προκειμένη περίπτωση, τη φήμη της Ρόδου την φήμη των Ροδιτών και την αξιοπιστία τους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/3/19 01:51

    Μας τα έχουν σπάσει τα νεύρα πια με το θέμα αυτό. Έτυχε ένα γεγονός άσχημο. Δηλαδή στην Αθήνα που έχουν δολοφονηθεί τόσοι και έχουν βιαστεί και παιδιά και πάρα πολλές τι πρέπει να γίνει; να μην πατάει άνθρωπος ;στη ροδο είμαστε φιλόξενος λαός εδώ έρχονται και μένουν αλλοδαποί και όχι μόνο. Και από τους δράστες μόνο ο ένας ήταν Ροδίτης ντόπιος. Ας κοπεί αυτη η καραμέλα για το νησί. Συλλυπητήριά στην οικογένεια αλλά οι υπόλοιποι ας το βουλώσουν επιτέλους. Η ροδος βγάζει τόσα λεφτά κάθε χρόνο από τους τουρίστες που αν δεν ήταν ,το κράτος το ίδιο θα είχε λιγότερα έσοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/19 09:28

    εχασα τον σεβασμο για την γυναικα αυτη γιατι δεν ειπε την κουβεντα αυτη εν βρασμο ψυχης αλλα εσκεμενα μετα απο πολλες μερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *