ροή ειδήσεων

«Βόμβα» Κοτζιά: Να βάλουμε και την Τουρκία στο ενεργειακό παιχνίδι

«Μακεδονία» αποκάλεσε τη γειτονική χώρα ο Κοτζιάς (vid)



Αν αρχίσεις στις διεθνείς σχέσεις και είσαι μοναχοφάης λέγοντας 'όλα δικά μου', τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος» είπε ο πρώην υπουργός του Τσίπρα...

Μια απίστευτη δήλωση έκανε ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Κοτζιάς πήρε ουσιαστικά το μέρος του Ταγίπ Ερντογάν (εξαιρουμένων των διεκδικήσεών του στην ΑΟΖ της Κύπρου) και είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε μονοχοφάηδες (!) και πρέπει και η Τουρκία να έχει έσοδα από την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ήδη τουρκικά ΜΜΕ όπως η Sabah αναδεικνύουν τη δήλωση αυτή που υποστηρίζει τα εθνικά τους συμφέροντα.

«Αν αρχίσεις στις διεθνείς σχέσεις και είσαι μοναχοφάης λέγοντας 'όλα δικά μου', τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος» είπε ο κ. Κοτζιάς. «Αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι και να εξασφαλίσεις την ασφάλεια – με τις δύο τετραμερείς – και να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, της μπίζνες, της δουλειάς, που να συμμετάσχει σε αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει».

Ο Νίκος Κοτζιάς συνέχισε μάλιστα ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους και εμπλέκοντας -χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί σχετικά από το συντονιστή της συζήτησης στο Φόρουμ- το εξαιρετικά κρίσιμο και εθνικά ευαίσθητο θέμα του Καστελόριζου. «Αν νομίζεις όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι ξέρω γω το Καστελόριζο έχει το 100% έχει όλη την περιοχή, δεν είναι έτσι. Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο και να τον βάζεις και τον άλλο στο παιχνίδι, για να κατευνάζεις» είπε ο κ. Κοτζιάς, χωρίς καμία ιδιαίτερη αντίδραση από το συντονιστή Αθανάσιο Πλατιά, Καθηγητή Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.




Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης πως «στα θέματα Ελλάδας Τουρκίας δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς η Αμερική να παίξει το ρόλο του δικαστή! Πιστεύω πως οι Αμερικάνοι θέλουν τη σταθερότητα στην περιοχή. Δεν θέλουν να υπάρχουν δυνάμεις που θα αναστατώσουν την ανατολική Μεσόγειο. Μου έκαναν κριτική πως η πολιτική μου ήταν η πιο φιλοαμερικανική πολιτική. Θέλω να υπενθυμίσω πως ακόμα και τα πιο σκληρά καθεστώτα- όπως η Σοβιετική Ένωση ή ο Μάο Τσετούνγκ-συμμάχησαν με την Αμερική».



Πηγή: https://www.parapolitika.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *