επικαιρότητα

Π. Ρήγας: Κίνδυνος «ατυχήματος» στο Αιγαίο με την ΤουρκίαΜε την κλιμάκωση της έντασης που επιχειρεί η Τουρκία στο Αιγαίο είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί «ατύχημα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Π. Ρήγας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδοτική στάση από την πλευρά της Ελλάδας και η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

«Τα όποια δικαιώματα της Τουρκίας αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Ό,τι τα υπερβαίνει θα απαντάται από την Ελλάδα, η οποία προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», πρόσθεσε ο κ. Ρήγας μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι «με την αδυναμία στην οποία βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί αυτό που λέμε ”ατύχημα” δημιουργώντας προβλήματα και στις δύο χώρες».

Όπως υπογράμμισε, «δεν μπορώ να ακούω ότι ”πρέπει να καταρρίψουμε αεροσκάφη” και ό,τι άλλο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους και φυσικά δεν χρειάζονται ”κορόνες” από διάφορους».


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή και πρώην υπουργού Γιάννη Τσιρώνη για το Καστελόριζο, ο κ. Ρήγας είπε ότι «η θέση της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά είναι δεδομένες και συγκεκριμένες. Ό,τι άλλο λέγεται από οιονδήποτε άλλον, δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης».

Παράλληλα σημείωσε ότι «οι δηλώσεις Κατρούγκαλου στην Αττάλεια για τους υδρογονάνθρακες και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο δεν προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα. Ο υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε πλήρως τα ελληνικά δικαιώματα και τις θέσεις της χώρας».

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά