ροή ειδήσεων

Γερμανικός τουρισμός: Απογείωση κρατήσεων για Τουρκία, μείωση για Ελλάδα και Ισπανία



Η Τουρκία με θεαματική αύξηση των κρατήσεων (που ξεπερνά το 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο), η Αίγυπτος με διψήφιο ποσοστό αύξησης και η Τυνησία με ισχυρή μονοψήφια αύξηση είναι, μέχρι στιγμής, οι νικητές προορισμοί στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών GfK. Από τους μακρυνούς προορισμούς ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ, που καταγράφουν αύξηση κρατήσεων.

Αντίθετα, η Ελλάδα και η Ισπανία κινούνται καθοδικά, με προσδοκίες, ωστόσο, για ανάκαμψη των κρατήσεων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς φαίνεται ότι φέτος οι Γερμανοί καθυστερούν στην κράτηση των θερινών διακοπών τους. Ήδη, τον Φεβρουάριο, μετά τη σταθερή πτώση των εσόδων τους τελευταίους μήνες για τα ταξιδιωτικά γραφεία, υπήρξε οριακή αύξηση κατά 0,5%.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων(DRV), Norbert Fiebig, ενόψει της επικείμενης έναρξης της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, παραδέχθηκε ότι η τουριστική βιομηχανία της Γερμανίας αντιμετωπίζει ένα "δύσκολο έτος" φέτος, μετά την πολύ καλή χρονιά πέρυσι, προβλέπει, όμως, ότι τελικά το 2019 θα υπάρξει μια χαμηλή μονοψήφια αύξηση στα έσοδα.

Είναι αυτή η ανάκαμψη; Τα στοιχεία για τον κύκλο εργασιών των ταξιδιωτικών γραφείων ήταν το Φεβρουάριο με 0,5% στη σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους στο συν. Για πρώτη φορά, η αύξηση των εσόδων καταγράφηκε κατά το τρέχον τουριστικό έτος 2018/2019. Ο αριθμός των αναχωρήσεων αυξήθηκε κατά 2,6% τον Φεβρουάριο.
Συνολικά η Ισπανία παραμένει ο μεγαλύτερος προορισμός των Γερμανών και φέτος. Οι Ισπανοί αναγκάσθηκαν φέτος να μειώσουν τις τιμές για να γίνουν ξανά ελκυστικοί στη γερμανική αγορά και υπό την πίεση των φθηνών προορισμών της Μεσογείου (Τουρκία, Αίγυπτος), που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Γερμανών.
Τα στοιχεία κρατήσεων για τους μεγάλους ελληνικούς προορισμούς των Γερμανών, Κρήτη, Ρόδος και Κως, συνέχισαν πτωτικά στο δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου (με διψήφιο ποσοστό μείωσης για την Κρήτη και μονοψήφιο για Ρόδο και Κω).




Η TUI Γερμανίας καταγράφει διαψήφια αύξηση στις κρατήσεις για Τουρκία, με την εκτίμηση ότι η χώρα θα σημειώσει φέτος ρεκόρ αφίξεων από τη Γερμανία, ισχυρή άνοδο κρατήσεων έχει και για την Αίγυπτο, ενώ στους κερδισμένους της χρονιάς φαίνεται ότι θα είναι και η Κύπρος με αύξηση 17% μέχρι στιγμής.


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *