ροή ειδήσεων

Διαφωνούν οι καθηγητές με την απόφαση της Συγκλήτου για την ΑΣΤΕΡ



Τη διαφωνία τους με την πρόταση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ν’ απορροφήσει την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), εκφράζει ο Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ).
Θεωρούν ότι η πρόταση θίγει απροκάλυπτα βασικές αρχές της ακαδημαϊκής λειτουργίας και αφήνουν αιχμές ότι μια τέτοια στρατηγική επιλογή πιθανόν να συνδέεται με οικονομικά αιτήματα των μεγαλοξενοδόχων της Ρόδου, ώστε να έχουν φτηνό εξειδικευμένο προσωπικό.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η πρόταση για συγχώνευση με μια Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης που υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού και η ίδρυση ενός Τμήματος που δεν θεραπεύει κανένα συγκροτημένο επιστημονικό αντικείμενο, θίγει απροκάλυπτα βασικές αρχές της ακαδημαϊκής λειτουργίας.
Η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν είχε ποτέ εκδηλώσει στο παρελθόν την ακαδημαϊκή ανάγκη για συνένωση με μια εξω-πανεπιστημιακή Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης, ούτε την ανάγκη ίδρυσης ενός ακόμη πανεπιστημιακού Τμήματος στο χώρο του Τουρισμού.
Πιθανά μια τέτοια στρατηγική επιλογή και η εντυπωσιακή επίσπευσή της να συνδέεται με οικονομικά αιτήματα των μεγαλοξενοδόχων της Ρόδου ώστε να έχουν φθηνό (ή ακόμα και δωρεάν στην περίπτωση της μαθητείας) εξειδικευμένο προσωπικό (ΣΕΦ, ΜΑΙΤΡ κ.λπ.) που να στελεχώνουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες.




Εκτός από τον μη ακαδημαϊκό χαρακτήρα του, ευλόγως ανακύπτει και ένα επιπλέον ζήτημα ότι η συγκεκριμένη πρόταση παραγνωρίζει την ύπαρξη Τμήματος του Ιδρύματος, του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού που λειτουργεί στη Χίο και σε άλλη Σχολή (Σχολή Επιστημών της Διοίκησης), οπότε εκ των πραγμάτων το νέο Τμήμα θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά στο υπάρχον με αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή και την συναδελφικότητα εντός του Ιδρύματός μας».

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *