ροή ειδήσεων

Ε, όχι και… Πρέσπες στο Αιγαίο!



Οταν μάλιστα Τούρκος αξιωματούχος, που συμμετείχε σε επιτροπή του ΝΑΤΟ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, συνέχισε τις προκλήσεις κατά της Κύπρου για το θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου.

Καθώς πλησιάζουμε προς τη λήξη της κυβερνητικής θητείας και περισσότερο προς τις εκλογικές αναμετρήσεις που είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο, παρατηρούμε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας από στελέχη της συμπολίτευσης αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.



Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέταξε χθες τη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια ως πρότυπο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών. Θυμίζουμε, δε, ότι ανάλογη δήλωση είχε κάνει και άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Δωδεκάνησο, εκφράζοντας την ευχή «μακάρι» οι Πρέσπες να εφαρμοστούν και στην περιοχή του.

Πρόκειται για ανεύθυνες, όσο και επικίνδυνες, δηλώσεις, καθώς είναι γνωστό ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν καθοριστεί σαφώς από τις διεθνείς συνθήκες και μάλιστα από τη Συνθήκη της Λωζάννης, και είναι ξεκάθαρες. Κατά συνέπεια, ουδείς αναγνωρίζει τις αξιώσεις της Αγκυρας, όσες γκρίζες ζώνες κι αν κατασκευάσει στο Αιγαίο.
Επιπλέον, η κινδυνολογία σχετικά με το πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις μας με την Τουρκία προκαλεί μόνο αρνητικές επιπτώσεις. Γιατί η Ελλάδα γνωρίζει ότι το παιχνίδι των προκλήσεων έχει υιοθετηθεί πλήρως από την Τουρκία και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι τουλάχιστον ατυχής η πρόταση που διατύπωσε ο Αλ. Τσίπρας στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να είναι η Τουρκία τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το 2021, δηλαδή στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821!




Οταν μάλιστα Τούρκος αξιωματούχος, που συμμετείχε σε επιτροπή του ΝΑΤΟ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, συνέχισε τις προκλήσεις κατά της Κύπρου για το θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου.

Η κυβέρνηση καλό είναι να μη βάζει τα Ελληνοτουρκικά στην κομματική φαρέτρα για δημιουργία εντυπώσεων, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για τακτικισμούς και κινδυνολογία. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να περιμένει την ετυμηγορία του λαού ώστε η επόμενη κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή να συζητήσει και τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *