επικαιρότητα

Η Τουρκία τοποθετεί πυραυλικό σύστημα Bora έναντι Ρόδου και Σύμης

Γενί Σαφάκ : Η απάντηση της Τουρκίας στο… ισραηλινό ραντάρ της ΚρήτηςΠροτάσεις για το πώς θα μπορούσε να απαντήσει η Αγκυρα στην Ελλάδα, σε περίπτωση που εγκατασταθεί το ισραηλινό ραντάρ στην Κρήτη, προκρίνει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.


Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την εγκατάσταση πυραύλων σε ικανή απόσταση από την Κρήτη ή τη Σύμη ή την εγκατάσταση αεροναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα.


«Μέρος σχεδίου… »

Ο τούρκος αναλυτής περί αμυντικών θεμάτων, Τουράν Ογούζ, μιλώντας στην εφημερίδα, προτείνει η Αγκυρα να περιμένει πρώτα δήλωση από το Ισραήλ για να διαπιστωθεί μήπως πρόκειται για παιχνίδια της Ελλάδας.

Διαφορετικά, «εάν το Ισραήλ το παραδεχτεί, θα φανεί για πρώτη φορά ότι είναι μέρος σχεδίου που στόχο έχει να απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και η Τουρκία θα πρέπει να απαντήσει».

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία έχει διάφορες επιλογές, όπως την εγκατάσταση Bora, στη βάση Ακσάζ (πάνω από τη Ρόδο) που βρίσκεται πιο κοντά στην Κρήτη ή στη βάση Ντάτσα στο Αιγαίο (πάνω από τη Σύμη).

Να δώσει το μήνυμα

Από την άλλη, όπως υποστηρίζει ο ίδιος αναλυτής, μπορεί επίσης να εγκαταστήσει ναυτική και αεροπορική βάση στα Κατεχόμενα, δίνοντας το μήνυμα ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τη βόρεια Κύπρο και να έχει γρήγορη πρόσβαση και στο νότιο μέρος του νησιού.


Στις εναλλακτικές περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση πυραύλων και αντιαεροπορικών συστημάτων στα Κατεχόμενα, που θα στοχεύουν τις ξένες βάσεις οι οποίες προγραμματίζεται να εγκατασταθούν στο νότιο μέρος της Κύπρου.

Πηγή: sigmalive

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Ήθελα να μάθω αφού η προκήρυξη 3Κ/2018 έχει δια Νόμου εξαιρεθεί από τις οποιαδήποτε εκλογές, ώστε μέσα σε ένα τρίμηνο μέχρι 10/09/2019, οι διορισμένοι να είναι στις θέσεις τους κανονικά, ο Δήμος έχει ορκίσει μόνο τους 30 οι οποίοι εργάζονται από τις αρχές του μήνα, έχουν τους υπόλοιπους σε αναμονή;

M M S

M M S
Αναγνώστης: Γι αυτό έχει κάτι κάνεις να πει;;;;;.....προάγει πολιτισμό;;;;;καθαριότητα;;;;;; υπηρεσίες στον πολίτη;;;;;;; Η αυθερεσια σε όλο της το μεγαλείο.....τα σχόλια δικά σας....περιμένω αν ιδρώσει το αυτί κανενός....

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης