ροή ειδήσεων

Εξαγορά της Huawei από την Motorola: Το παρολίγον deal θα άλλαζε ριζικά τη βιομηχανία των smartphones



Ολόκληρη η αγορά των smartphone συσκευών θα ήταν τελείως διαφορετική σήμερα, αν η Motorola και η Huawei ακολουθούσαν το deal που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δυο μερών πίσω στο 2003. Η συμφωνία που υπογράφηκε από τις δυο εταιρείες στα τέλη του 2003, προέβλεπε την εξαγορά της Huawei από την Motorola για 7.5 δισεκατομμύρια. Αυτό ακριβώς αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times και περιλαμβάνει μια φωτογραφία με τον τότε COO της Motorola, Mike Zafirovski και τον επικεφαλή της Huawei, Larry Cheng να περπατούν σε παραλία της Κίνας, με τον ιδρυτή της Huawei, Ren Zhengfei. Ο Ren ήταν μόλις 49 όταν η φωτογραφία τραβήχθηκε.

Το deal αυτό ποτέ δεν αποκαλύφθηκε μέχρι σήμερα και τότε η Motorola ενδιαφέρονταν μόνο για τον εξοπλισμό δικτύων της Huawei. Smartphones όπως το Mate 20 Pro ήταν 15 χρόνια μπροστά. Το Motorla DROID ήταν έξι χρόνια, αν και το RAZR flip phone απείχε μόλις ένα χρόνο από την διάθεση. Ακόμη και τότε, η Huawei είχε ταυτιστεί με την ποιότητα, όπως είχε καταλάβει ο Zafirovski της Motorola.


Τελικά το deal εγκαταλείφθηκε, επειδή η Motorola δεν ήθελε να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για μια άγνωστη εταιρεία. Όπως γνωρίζουμε σήμερα, η Motorola κατέληξε να πουλήσει περισσότερα από 130 εκατομμύρια RAZR και ξεκίνησε τη λατρεία του Android με το DROID τον Νοέμβριο του 2009. Πουλήθηκε στην Google για 12.5 δις και έπειτα στη Lenovo σε λιγότερο από τρία χρόνια. Η Huawei είχε έσοδα 108.5 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι και εκτός από τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή παγκοσμίως, είναι και ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού δικτύων στον κόσμο.

Και όπως είχε αναφέρει ένας senior executive της Motorola, δεν είναι ξεκάθαρο αν η Huawei θα είχε σώσει τη Motorola ή αν η Motorola θα την είχε καταστρέψει.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *