ροή ειδήσεων

Προκαλεί o Ερντογάν: «Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»



«Μυρίζει» προεκλογική περίοδος στην Τουρκία και ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε ρεσιτάλ. Η Σμύρνη ήταν ο νέος σταθμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μαζί με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μικρασιατική καταστροφή με άκρως προκλητικό τρόπο.

Κοινή εμφάνιση Ερντογάν – Μπαχτσελί

Η προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής (17.03.2019) ήταν η πρώτη που έκαναν κοινή εμφάνιση Ερντογάν και Μπαχτσελί. Δεν έλειψαν οι εθνικιστικές κορώνες, με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή τους «γκιαούρηδες που έπεσαν στη θάλασσα», σύμφωνα με το t24.com.tr.

Από το παραλήρημα του Ερντογάν, που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Μπαχτσελί, δεν έλειψε η αναφορά στην Ελλάδα και ειδικά στην καταστροφή της Σμύρνης. Μίλησε για «χαμένες πατρίδες ανά τους αιώνες». «Σμύρνη εσύ που επούλωσες τις πληγές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της μεγάλης βαλκανικής πόλης των Σκοπίων, της Βάρνας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών του.

«Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»

Και δεν θα μπορούσε σε ένα τέτοιο κλίμα να μην μιλήσει για τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22. «Σμύρνη που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους» είπε ο Ερντογάν.




Σε κάθε περίπτωση, η τουρκική προκλητικότητα καλά κρατεί. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του thenationalherald.com ο Ερντογάν δήλωσε μάλιστα στο Haberturk ότι τα τουρκικά μαχητικά θα περιφρουρούν τους αιθέρες του Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, ανήμερα της 25ης Μαρτίου αυτή την φορά μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου οι γείτονες ετοιμάζουν νέα άσκηση. Όπως κάθε φορά η Τουρκία επιχειρεί να προσδώσει νομιμότητα, καθώς η άσκηση παρουσιάζεται ως διμερής άσκηση με συμμαχικά πλοία.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *