ροή ειδήσεων

Καλύμνιοι ψαράδες έπιασαν τόνο - γίγαντα 2,74 μέτρων και 288 κιλών στην Νάξο - Δείτε φωτογραφίες



Οι Καλύμνιοι ψαράδες, με περηφάνια κρέμασαν στο κατάρτι του σκάφους την μοναδική τους ψαριά, που αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει ψαρευτεί ποτέ στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια
Την έκπληξη των κατοίκων της Νάξου μεταφέρει στο ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα naxospress.gr, από την θέα που αντίκρισαν με τον τεράστιο τόνο που μετέφεραν στο λιμάνι του νησιού τα αδέλφια Μακαρούνα, με το αλιευτικό τους σκάφος «Κάλυμνος».

Δεν πέρασε πολύς καιρός που ένα άλλο καΐκι, το «Άγιος Παντελεήμων», είχε αράξει στο λιμάνι του νησιού, αυτό του Παντελή Πιζάνια, στο κατάστρωμα του οποίου φιγουράριζαν τέσσερις τόνοι, μήκους πάνω από δύο μέτρα και βάρους περίπου διακόσια κιλά ο καθένας και ανάμεσά τους είχε ξεχωρίσει αυτός με μήκος 2,43 μέτρα και βάρος 235 κιλά.


Χειροκροτήματα και επευφημίες προκάλεσε η θέα του «τέρατος», ενός τόνου 2,74 μέτρων, που «τρέλανε» τη ζυγαριά, αφού το βάρος του ήταν 288 κιλά.




Οι Καλύμνιοι ψαράδες, με περηφάνια κρέμασαν στο κατάρτι του σκάφους την μοναδική τους ψαριά, που αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει ψαρευτεί ποτέ στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια και δίκαια γέμιζε με περηφάνια τους επιδέξιους αλιείς από την Κάλυμνο.

Δίκαια φιγουράρουν εδώ και πολλά χρόνια στην πρώτη θέση οι ψαράδες της Καλύμνου και η φήμη τους ξεπερνά τα «στενά» όρια του Αιγαίου και απλώνεται σε όλη τη Μεσόγειο.

Πρόκειται για τον ερυθρό τόνο blue fin tuna (γαλάζόπτερο), που διαθέτει κόκκινο χρώμα το κρέας του σε αντίθεση με άλλα ψάρια που έχουν λευκό κρέας.


Οι τόνοι έχουν σώμα υδροδυναμικό και συμπαγές και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες, μέχρι 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 450 κιλά.

Πηγή: naxospress.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *