ροή ειδήσεων

Ρόδος: Έκλεψαν 4,5 τόνους κάλυκες όπλων



Από κοντέινερ του Σκοπευτικού Συλλόγου στο σκοπευτήριο του Δήμου Ρόδου

Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών και σε χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας κάτοικος του νησιού για κλοπή μεγάλης ποσότητας καλύκων.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και σε χρηματική ποινή ύψους 1.000 ευρώ ο φερόμενος ως συνεργός του, ο οποίος δεν άσκησε έφεση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» Ρόδου, στις 13 Νοεμβρίου 2011 διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από κοντέινερ στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου στην περιοχή Κάτω Καλαμώνας ποσότητα 4,5 τόνων καλύκων, που είχαν συγκεντρωθεί με το πέρας των παγκόσμιων αγώνων σκοποβολής, στους οποίους συμμετείχαν 1.700 άτομα.


Οι κάλυκες από τις σφαίρες των πιστολιών και των πυροβόλων όπλων των διαγωνιζόμενων είχαν συγκεντρωθεί με μέριμνα των μελών του Σκοπευτικού Συλλόγου και είχαν τοποθετηθεί σε μεταλλικό κοντέινερ, που σφραγίζει με διπλή κλειδαριά. Στο σκοπευτήριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Ρόδου, έχουν πρόσβαση μάλιστα μόνο εντεταλμένοι δημοτικοί υπάλληλοι, που κατέχουν τα κλειδιά για τις δύο μεταλλικές πόρτες, που οδηγούν στις εγκαταστάσεις του. Επειδή δε οι κάλυκες είναι φτιαγμένοι από χαλκό, οι αστυνομικοί πιθανολόγησαν ότι η κλοπή έγινε από αθίγγανους.



Στην πορεία των ερευνών βρέθηκαν ωστόσο στην κατοχή των δύο κατηγορούμενων 2 τόνοι από κάλυκες, με αποτέλεσμα να κληθούν για εξηγήσεις. Αρμοδίως φέρεται να κατέθεσαν, ότι είχαν βρει τους κάλυκες, αρνούμενοι ότι ευθύνονται για την κλοπή, ενώ ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Γιάννης Χαρίτος υπέβαλε σχετική μήνυση και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σημειώνεται, ότι οι μεταχειρισμένοι κάλυκες πωλούνται σε εταιρείες για αναγόμωση και η αξία τους είναι εξαιρετικά μεγάλη. Από τις ίδιες έρευνες είχε προκύψει, ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε πωλήσει 145 κιλά από τους κάλυκες σε έναν αθίγγανο.

news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *