ροή ειδήσεων

Θέμα ημερών η έναρξη του προγράμματος διευκόλυνσης χορήγησης βίζα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου



Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα διευκόλυνσης έκδοσης βίζα με απλοποιημένες διαδικασίες εισόδου και για βραχείες χρονικές περιόδους, από ορισμένες περιοχές των Τουρκικών ακτών του Αιγαίου, σε επιλεγμένα ελληνικά νησιά .

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου από έγκυρες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών , η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε το αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πήρε όλες τις διαβεβαιώσεις των Βρυξελλών για την έγκριση, για κατ εξαίρεση εφαρμογή και φέτος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου του πιλοτικού αυτού προγράμματος. Αφορά στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κως, Ρόδο, Σύμη και Καστελλόριζο και εφαρμόζεται με επιτυχία για την οικονομία των νησιών, τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο αίτημα των νησιών είναι η λειτουργία του προγράμματος, όσο πιο νωρίς γίνεται προκειμένου να ξεκινά από την αρχή της τουριστικής σεζόν.

Μόλις σήμερα το επιμελητήριο Λέσβου και η ένωση τουριστικών πρακτόρων του νησιού με επιστολή τους στα υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού , η οποία κοινοποιείται και στους βουλευτές των νομών του Ανατολικού Αιγαίου, ζητούν την έγκαιρη ενεργοποίηση του «πιλοτικού προγράμματος» χορήγησης θεώρησης εισόδου (τουριστικής βίζας) βραχείας διάρκειας σε υπηκόους τρίτων κρατών για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για το 2019. Το πρόγραμμα έχει βοηθήσει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια μιας και διευκολύνει Τούρκους τουρίστες και πολίτες από τρίτες χώρες που βρίσκονται νόμιμα στην Τουρκία και επιθυμούν να επισκεφθούν ελληνικά νησιά του Αιγαίου.




Εν τω μεταξύ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αν και η πτώση της λίρας στη γείτονα και η πολιτική κατάσταση δυσκολεύουν την κατάσταση. Το ενδιαφέρον των γειτόνων είναι ζωηρό ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν και τα τρία ακόμη Κέντρα Θεωρήσεων (Visa Centers) στο Κουσάντασι στο Αϊβαλί και στον Τσεσμέ, για λογαριασμό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη. Όπως τονίζει η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ανακοινώνοντας την έναρξη λειτουργίας των κέντρων αυτών «με την πρόσθεση των νέων Κέντρων Θεωρήσεων στα υφιστάμενα από το 2012 στη Σμύρνη, στο Bodrum, στη Μαρμαρίδα και στην Αττάλεια διασφαλίζεται η καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών όλης της ακτογραμμής των παραλίων που διαθέτουν ακτοπλοϊκή διασύνδεση με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *