ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Ένωση Ξενοδόχων με ανάρτηση γιγαντοπανό (ΦΩΤΟ)



Κινητοποίηση στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έχοντας αναρτήσει γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου, που καλεί στην απεργία της 1ης Μάη και θέτει ως αίτημα αιχμής την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης στα ξενοδοχεία.

Στο γιγαντοπανό αναγράφεται, «Εργατική Πρωτομαγιά 2019. Παλεύουμε για να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση στα ξενοδοχεία. Όλοι στη συγκέντρωση 1η Μάη πλ. Κύπρου 11 π.μ.»

Στην ανακοίνωσή της για τη σημερινή κινητοποίηση η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Αυτό το διάστημα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είτε έχουν ξεκινήσει είτε ετοιμάζονται να ξεκινήσουν δουλειά. Οι συνθήκες που συναντούν, είναι κάθε χρόνο και πιο δύσκολες.

Πολλά ξενοδοχεία, παρότι έχουν ανοίξει και έχουν υψηλές πληρότητες, δουλεύουν με έναν ελάχιστο αριθμό προσωπικού το οποίο εξαντλείται, με σκοπό να προσλάβουν όλους τους υπόλοιπους στα τέλη Μάη, παραβιάζοντας ακόμα και αυτή την ανεπαρκή κλιμάκωση που προβλέπεται για τις προσλήψεις στα εποχικά ξενοδοχεία από τη ΣΣΕ και το νόμο.

Ορισμένα ξενοδοχεία που άνοιξαν νωρίς, μετά το πρώτο διάστημα που είχαν μεγάλες πληρότητες, τώρα που η πληρότητα παρουσιάζει μια κάμψη, εξετάζουν το ενδεχόμενο να απολύσουν μέρος του προσωπικού, παρότι γνωρίζουν ότι αυτό απαγορεύεται.

Γενικώς οι μεγαλοξενοδόχοι, φαίνεται πως διαμορφώνουν κλίμα για να φορτώσουν τις πιθανές συνέπειες μιας αβέβαιης σαιζόν στις πλάτες των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση θέλουν να κρατήσουν χαμηλά τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Από άλλη πλευρά, υποτίθεται πως από φέτος η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης που ισχύει στα ξενοδοχεία είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, συνεχώς έρχονται καταγγελίες εργαζομένων στο ΠΑΜΕ. Αλλού η εργοδοσία «προτείνει» στους εργαζόμενους κουπόνια. Αλλού συνεχίζουν να εφαρμόζουν κανονικά τις προσωπικές συμφωνίες, με αμοιβή κάτω από τη ΣΣΕ. Αλλού οι εργαζόμενοι δουλεύουν όλες τις μέρες της εβδομάδας και εμφανίζονται επίσημα να δουλεύουν πενθήμερο.



Οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα κάνουν τον… τροχονόμο, στέλνοντας τους εργαζόμενους στην επιθεώρηση εργασίας και στα δικαστήρια να δικαιωθούν.

Όμως αυτή η κατάσταση μόνο με την οργανωμένη απάντηση της εργατικής τάξης μπορεί να αντιμετωπιστεί. Σε κάθε χώρο δουλειάς είναι απαραίτητο οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να επιβάλλουν οι ίδιοι την εφαρμογή της ΣΣΕ.

Η συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς είναι το πρώτο βήμα σε αυτό το δρόμο.

Όλοι αύριο στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην πλατεία Κύπρου στις 11 το πρωί».

902.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *